Κάνει κύκλους γύρω από την Κύπρο το Barbaros-Πλέει ανοικτά της Πάφου

Βασικό στόχο να αποπροσανατολίσει είχε ενδεχομένως το ερευνητικό σκάφος Barbados, αφού εντός των επόμενων ωρών θα βρίσκεται και πάλι εντός της κυπριακής ΑΟΖ.
 
Το ερευνητικό σκάφος τα ξημερώματα σήκωσε άγκυρα και κινήθηκε βόρεια προς τη θαλάσσια περιοχή μεταξύ της Κερύνειας και των τουρκικών παράλιων.
 
Ωστόσο στη συνέχεια κινήθηκε με δυτική πορεία και αυτή τη στιγμή βρίσκεται ανοικτά της Παφου. Με βάση την πορεία του σύντομα θα εισέλθει εκ νέου παράνομα εντός της κυπριακής ΑΟΖ.
 
Σημειώνεται πως μέχρι στιγμής δεν έχει εκδοθεί οποιαδήποτε νέα Navtex για παράνομες έρευνες.
 
Με αυτά τα δεδομένα, δεν αποκλείεται το  Barbaros  να επιστρέψει στη θαλάσσια περιοχή όπου βρισκόταν και το προηγούμενο διάστημα ανοικτά της Αμμοχώστου.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
 

Δειτε Επισης

Πρότεινε στον Πρόεδρο να μας δώσουν νερό από τον παράνομο αγωγό ο Τατάρ
Μόνιμο Δικαστήριο των Λαών: Εγκλήματα Τουρκίας σε Κύπρο και Κουρδιστάν-Η ιστορία κλαίει και ζητά δικαιοσύνη»
Μόνιμο Δικαστήριο των Λαών: Εγκλήματα Τουρκίας σε Κύπρο και Κουρδιστάν-Η ιστορία κλαίει και ζητά δικαιοσύνη»
Ελπίδα για εξεύρεση κοινού εδάφους ενόψει επίσκεψης Ντι Κάρλο εξέφρασε η Κολάτσκο-«Να τεθεί κάτι συγκεκριμένο στο τραπέζι»
Ερχιουρμάν: Ορθολογικός δρόμος προς λύση Κυπριακού η ενεργειακή συνεργασία
Με τις εκλογές σχετίζονται οι σημαντικότερες καταστατικές αλλαγές που προωθούνται στον ΔΗΣΥ
Τη διαφωνία του με συνεργασία Κυπριακής Δημοκρατίας με ΗΠΑ και Γαλλία εξέφρασε ο Τατάρ
Με συμβολή κυπριακής αντιπροσωπείας απόφαση κατά Τουρκίας από Μόνιμο Δικαστήριο των Λαών
Μ. Ραουνά: Επιτυχής Προεδρία ΕΕ ύψιστη προτεραιότητα για Κυβέρνηση και ΠτΔ
Επίσημη ανακοίνωση για ταξίδι ΝτιΚάρλο-Προετοιμάζει την πενταμερή στο τρίγωνο Λευκωσίας, Αθήνας, Άγκυρας