Μήνυμα Κούσιου στους εταίρους-«Ο Ερντογάν δεν συνετίζεται μόνο με παρακλήσεις»

Πρέπει οι εταίροι μας στην ΕΕ να αντιληφθούν ότι ο κ. Ερντογάν δεν συνετίζεται μόνο με παρακλήσεις τόνισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος από το οδόφραγμα της Δερύνειας.
 
Ο Κυριάκος Κούσιος ανέφερε ότι «οι Αμμοχωστιανοί, αλλά και ολόκληρος ο κυπριακός λαός παρακολουθούμε με θλίψη, αλλά συνάμα και με αγανάκτηση τις ενέργειες της Τουρκίας και των εγκάθετων της στην Κύπρο.
 
Παρακολουθούμε με αγωνία τον σχεδιασμό της Τουρκίας και αγωνιούμε για το μέλλον αυτού του τόπου, διότι πρόθεση μας είναι η επανένωση του νησιού μας μέσα από διαπραγματεύσεις, μέσα από δημιουργικές συνομιλίες στη βάση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας και των ψηφισμάτων του ΟΗΕ, των συμφωνημένων γραμμών λύσης, αλλά και κύρια βάση των αρχών και αξιών της ΕΕ».
 
Όπως ομόφωνα το Εθνικό Συμβούλιο έχει αποφασίσει, είμαστε έτοιμοι να προσέλθουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, αλλά όχι κάτω από τετελεσμένα και απειλές, υπογράμμισε.
 
«Η Κυβέρνηση δεν έχει παραμείνει ανενεργή. Αντίθετα. Από την πρώτη στιγμή έχουμε δραστηριοποιηθεί σε όλα τα επίπεδα και συνεχίζουμε τη δραστηριοποίηση μας.
 
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θέτει το θέμα των νέων ενεργειών της Τουρκίας προς του Ευρωπαίους εταίρους μας και θα συζητήσει το θέμα στο επερχόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και η απαίτηση μας θα είναι η άρση της παρανομίας και η επάνοδος στις συνομιλίες», σημείωσε ο κ. Κούσιος.
 
Ερωτηθείς ποιο μήνυμα στέλνει στους Αμμοχωστιανούς ο ίδιος τόσο ως Αμμοχωστιανός όσο και ως Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, ο κ. Κούσιος απάντησε «ομοψυχία, καρτερικότητα και μαχητικότητα. Διεκδικητικότητα για αυτά που ανήκουν σε εμάς, στους πατεράδες μας και στα παιδιά μας. Δεν πρέπει να διαγράφονται πατρίδες, θα πρέπει να αγωνιστούμε, αλλά είναι βασικό: ενωμένοι όλοι μαζί».
 
Ερωτηθείς τι αναμένουμε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «το θέμα θα συζητηθεί στο επερχόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο όπου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ενημερώσει τους εταίρους μας και θα θέσει ωμά ερωτήματα. Η περίοδος χάριτος και για άσκηση διπλωματίας που έχει ζητηθεί πώς επενέργησε; Η Τουρκία μπορεί να τιθασευτεί με λόγια μόνο; Η Τουρκία έχει ακούσει τις εκκλήσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της προεδρεύουσας χώρας; Πρέπει, λοιπόν, οι εταίροι μας να αντιληφθούν ότι ο κ. Ερντογάν δεν συνετίζεται μόνο με παρακλήσεις».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μήνυμα Προέδρου για Αμμόχωστο-Έκνομη η απόφαση, δεν θα παραμείνουμε αδρανείς

Δειτε Επισης

Ο Νετανιάχου έδωσε το «πράσινο φως» για την έναρξη διαπραγματεύσεων της δεύτερης φάσης εκεχειρίας με την Χαμάς
Επιστήμονες εντόπισαν τον μεγαλύτερο λευκό καρχαρία στη Φλόριντα
Σε επιφυλακή και η Τουρκία για το ενδεχόμενο έκρηξης του ηφαιστείου της Σαντορίνης–«Η τέφρα μπορεί να φτάσει εδώ»
Νέα ανακοίνωση της Honda Κύπρου για το θέμα με τους TAKATA-Διευκρινίσεις από την Galatariotis Motors
Ήττα του Έλον Μασκ σε γερμανικό δικαστήριο–Ζητά από το Χ να δώσει δεδομένα ενόψει των εκλογών
«Κανείς δεν έχει δικαίωμα να κτυπά πυροσβέστη την ώρα που ρισκάρει τη ζωή του»-Ο ΣΥΠΥΚ καταδικάζει την βία
Τα σενάρια για την εξέλιξη των σεισμών στη Σαντορίνη-«Δεν υπάρχει περίπτωση για ηφαιστειακή έκρηξη»
Ρώσος Πρέσβης: Χιλιάδες Ρώσοι στα κατεχόμενα απευθύνθηκαν στο προξενικό τμήμα
Νετανιάχου: Σοκαριστική εικόνα των σκελετωμένων 3 Ισραηλινών ομήρων που απελευθέρωσε σήμερα η Χαμάς
Σε 27 χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε η μητέρα της δίχρονης Σίλα στην Τουρκία