Νέα αύξηση κρουσμάτων στην Ελλάδα-Ανακοινώθηκαν άλλες 399 λοιμώξεις

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 399 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο.

Νωρίτερα, κατέληξε γυναίκα 94 ετών που νοσηλευόταν με υποκείμενα νοσήματα, στο νοσοκομείο «Αττικόν, ενώ από το πρωί είχαν γίνει γνωστοί τρεις νέοι θάνατοι από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα. Ειδικότερα, χθες το βράδυ κατέληξε 69χρονη στην Εντατική του Ασκληπιείου Βούλας, όπου νοσηλευόταν από τις 26 Σεπτεμβρίου έχοντας διακομισθεί εκεί από την Α' Παθολογική Κλινική του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου «Γιώργος Γεννηματάς». Αργότερα κατέληξε 83χρονη με υποκείμενα νοσήματα που νοσηλευόταν στην ΜΕΘ του «Γεννηματάς», ενώ σήμερα το πρωί έγινε γνωστό ότι κατέληξε 81χρονη με υποκείμενα νοσήματα στο νοσοκομείο «Σωτηρία».

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:
Σήμερα ανακοινώνουμε 399 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 55 συνδέονται με γνωστές συρροές και 33 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 20541, εκ των οποίων το 55.9% άνδρες.

3122 (15.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 8385 (40.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

87 πρόσωπα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 24 (27.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 89.7%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 229 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 3 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 420 θανάτους συνολικά στη χώρα. 158 (37.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Πηγή: iefimerida.gr

Δειτε Επισης

Ακόμη τρία σκάφη με 150 μετανάστες εντοπίστηκαν στη Γαύδο
Κ. Τασούλας: Χρέος μας η συνέχιση των προσπαθειών για λύση του Κυπριακού
Μήνυμα Μητσοτάκη για τουρκική εισβολή-«Η μαύρη επέτειος δυναμώνει τον αγώνα μας για επανένωση του νησιού»
Τραγωδία στην Πάτρα... Νεκρή γυναίκα που παρασύρθηκε από νταλίκα
Τον βρήκε μεθυσμένο στο σπίτι, τον έδεσε και τον σκότωσε-Εξιχνιάστηκε δολοφονία στην Ελλάδα από 2024
Νέα στοιχεία για τις ευθύνες των αστυνομικών στη δολοφονία της Κυριακής Γρίβα-«Βγήκαμε στο μπαλκόνι»
Νέο βίντεο ντοκουμέντο από τη δολοφονία του Πολωνού καθηγητή-Η στιγμή που ο δράστης πηγαίνει στη Porsche
Η Ειρήνη Μουρτζούκου δέχτηκε επίθεση από συγκρατούμενές της στις φυλακές Κορυδαλλού
Προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη οι τραυματίες από το τροχαίο στο Κολωνάκι-«Εγκληματική ανευθυνότητα»
Οι συνομιλίες που αποκάλυψαν τους ναρκέμπορους αστυνομικούς-Τα κέρδη μαμούθ και οι δουλειές του αρχηγού