Τα βρόντηξε κι έφυγε από τη ψευδοκυβέρνηση ο Οζερσάι

Την έντονη αντίδραση του λεγόμενου «αναπληρωτή πρωθυπουργού» και «υπουργού εξωτερικών» των κατεχομένων και υποψήφιου στις παράνομες «εκλογές» Κουντρέτ Οζερσάι, προκάλεσε η ανακοίνωση από πλευράς Ταγίπ Ερντογάν και Ερσίν Τατάρ για το άνοιγμα μέρους της παραλίας της Αμμοχώστου.
 
Υπενθυμίζεται ότι ο Οζερσάι ήταν πρωτεργάτης της προσπάθειας για δημιουργία νέων τετελεσμένων στην Αμμόχωστο και παρουσιάστηκε ξεκάθαρα ενοχλημένος για την αλλαγή σε μία διαδικασία της οποίας, εν πολλοίς, ηγείτο, από την οποία και αποκλείστηκε προς όφελος του λεγόμενου «πρωθυπουργού».
 
Όπως μεταδίδουν τα τ/κ ΜΜΕ, το κόμμα του αποχώρησε από τον «κυβερνητικό συνασπισμό». Το Κόμμα του Λαού αποφάσισε την απόσυρσή του, με 36 ψήφους υπέρ και πέντε κατά, μετά την ανακοίνωση για άνοιγμα της παραλίας της Αμμοχώστου.
 
Νωρίτερα ο ίδιος ο Οζερσάι είχε προβεί σε έντονες δηλώσεις εναντίον του Τατάρ –τον οποίο η Άγκυρα προτίμησε ως τον εκλεκτό της έναντι του ιδίου-, λέγοντας ότι αυτό που ανακοινώθηκε «δεν είναι άνοιγμα του Βαρωσιού αλλά δηλώσεις για το Βαρώσι» και υπέδειξε ότι δεν υπάρχει απόφαση του «υπουργικού συμβουλίου» για αλλαγή του καθεστώτος της περίκλειστης πόλης.
 
Τόνισε ότι ένα τέτοιο σοβαρό θέμα δεν έπρεπε να γίνει αντικείμενο προεκλογικής εκστρατείας. «Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει μία ‘κυβέρνηση’ μόνη της, αλλά μια ‘κυβερνητική συμμαχία’ και, ενώ είναι ξεκάθαρο ότι σε τέτοια σημαντικά ζητήματα πρέπει να λαμβάνονται από κοινού αποφάσεις, ο κ. Τατάρ αυτό δεν το έμαθε ακόμα, δεν το έχει καταλάβει», είπε. Μάλιστα χαρακτήρισε «φρικτό» που ένας «υποψήφιος πρόεδρος» δεν ξέρει πως δουλεύει το «κράτος» και εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο τ/κ λαός δεν θα ενισχύσει αυτά τα πολιτικά κόλπα.  
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
 

Δειτε Επισης

Καρογιάν: Πρωταρχική επιδίωξη της ΔΗΠΑ να τερματιστεί η κατοχή
ΒΙΝΤΕΟ: Αφαίρεσαν τα πανό του Καραμανίδη για τις εκλογές και του άφησαν φάκελο για να ψηφίσει άλλη-Προχωρεί σε καταγγελία
Κίρμπι: Σε μερικές μέρες ανοίγει το τεχνητό λιμάνι στη Γάζα για ανθρωπιστική βοήθεια από Κύπρο
«Βήμα για σοβαρή αντιμετώπιση βίας κατά γυναικών η νέα Οδηγία»-Όσα υποστηρίζουν Κύπριοι Ευρωβουλευτές
Επιβεβαίωσε την κάθοδο της Ολγκίν στην Κύπρο στις 7 Μαΐου εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ
20 χρόνια μετά... Oι τρεις πρώτοι Κύπριοι Ευρωβουλευτές μιλούν για την Ευρώπη του τότε και του σήμερα
Ο κομματικός χάρτης της Λεμεσού, το κοινό μοτίβο και η μάχη του κέντρου να σπάσει το δίπολο ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ
Στο τραπέζι η επανεξέταση της Συρίας, μετά το πακέτο στον Λίβανο-Στις 17 Μάϊου η Υπουργική Σύνοδος
Νέες φουρτούνες για το «Αφροδίτη», βίρα τις άγκυρες για «Κρόνο»
Στην Γκάμπια ο Τατάρ για Σύνοδο του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας