BINTEO: Το ‘πε και το ‘κανε η Επίτροπος των παιδιών-Ραπάρει και «είσαι μέσα;»

 
Είναι γνωστό πως η Επίτροπος Προστασίας Δικαιωμάτων του Παιδιού, Δέσπω Μιχαηλίδου, τα λέει έξω από τα δόντια. Αυτό που δεν είναι γνωστό, είναι πως μπορεί να… ραπάρει. Κι όμως, το απέδειξε κάνοντας πράξη την πρόκληση που η ίδια έβαλε κατά τη διάρκεια του lockdaown. To αποτέλεσμα είναι απολαυστικό…

 
Τριάντα άτομα, όσα και τα χρόνια υιοθέτησης της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα του Παιδιού, ένωσαν τις φωνές και τις δυνάμεις και μεταμόρφωσαν την πρόκληση του ραπ σε μια μοναδική εμπειρία.  
 
«Το μέτρο του περιορισμού υπήρξε μια τεράστια πρόκληση για όλους μας.  Βρεθήκαμε μπροστά σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση που καλούμασταν να τη διαχειριστούμε.  Έτσι με τους συνεργάτες μου είχαμε την ιδέα να δημιουργήσουμε μια νέα πρόκληση για όλους εσάς έτσι που να ανταλλάσσαμε, στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ιδέες για δημιουργική απασχόληση στο σπίτι:  #The Right Challenge» αναφέρει σε ανακοίνωση της, η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού Δέσπω Μιχαηλίδου. 

Είχα δεσμευτεί, συνεχίζει «ότι, με το τέλος της πρόκλησης θα τραγουδούσα ένα κομμάτι ραπ, ένα είδος μουσικής όχι τόσο οικείο σε μένα που μεγάλωσα με άλλα ακούσματα. Οι Λειτουργοί του Γραφείου με παρέσυραν και εγώ με τη σειρά μου παρέσυρα μαζί μου και άλλους.  Άτομα διαφορετικής ηλικίας, κοινωνικού ή οικονομικού υπόβαθρου με κοινό χαρακτηριστικό τη πίστη μας στα ανθρώπινα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια του ανθρώπου».
 
Η Επίτροπος ευχαριστεί τον Σταύρο Σταύρου για τη συγγραφή των στίχων, τον Αντρέα Μιχαλόπουλο για τη σύνθεση της μουσικής, αλλά και τα 30 άτομα, ενήλικες και παιδιά, που εθελοντικά και με ενθουσιασμό συμμετείχαν στην παραγωγή του τραγουδιού.
 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Πτώση στους εργαζόμενους στον Τύπο και συναφή επαγγέλματα στην Κύπρο-Tα στοιχεία της Eurostat
Έπεσε στο 6% η ανεργία τον Μάρτιο στην Κύπρο σύμφωνα με τη Eurostat
Χωρίς ρεύμα περιοχές της Λευκωσίας λόγω βλάβης
Έμειναν με άδειες τις τσέπες το Πάσχα χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχοι-«Τελικά τα €100 έγιναν €50 διότι τα μοίρασαν»
Κραυγή απόγνωσης από τον πατέρα δεκάμηνου βρέφους-«Θα πέθαινε στα χέρια της μάνας του»
Παραδόθηκαν σε 160 οικογένειες κουπόνια και πακέτα με τρόφιμα για το Πάσχα
Τήρησαν και φέτος το έθιμο της αναπαράστασης της μεταφοράς του Σταυρού στον Κάθηκα (pics&vid)
Φράγκος: Από Β’ Παγκόσμιο έχουμε να δούμε τόσους νεκρούς δημοσιογράφους όπως στη Γάζα
Στολίστηκαν με κατάνυξη οι Επιτάφιοι και ξεκίνησε το προσκύνημα των πιστών στις Εκκλησίες (pics)
Φαίδωνος: Σύντομα ολοκληρώνονται οι έξυπνες στάσεις επιβίβασης