Ξεκινά η διανομή των εμβολίων Γρίπης Α-Ποιοι έχουν προτεραιότητα

Το Υπουργείο Υγείας ενημερώνει ότι ολοκληρώνεται αύριο η παραλαβή των πρώτων ποσοτήτων εμβολίων Γρίπης Α (32,500 δόσεις), τα οποία, σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έγινε, θα αρχίσουν να παραδίδονται στους Προσωπικούς Ιατρούς Παιδιών και Ενηλίκων από τη Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2020.
 
Οι 32,500 δόσεις εμβολίου θα καλύψουν τις ανάγκες των παιδιών και των ενηλίκων με προτεραιότητα τα άτομα που εμπίπτουν στις ευπαθείς ομάδες, στη βάση κατηγοριοποίησης που ετοιμάστηκε σε συνεννόηση με τη Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή για τον κορωνοϊό, αφού λήφθηκε υπόψη και η πιθανότητα νόσησης των ατόμων σε συνάρτηση με τον ιό SARS-CoV-2.
 
Σημειώνεται ότι, σε συνεργασία του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας με τους συμβεβλημένους Προσωπικούς Ιατρούς Ενηλίκων και Παιδιάτρους, καταγράφηκαν οι ανάγκες από τον κάθε γιατρό, ώστε να διανεμηθούν τα εμβόλια και να χορηγηθούν στη βάση ιεράρχησης των αναγκών των δικαιούχων κατά την κρίση του ιατρού.
 
Διευκρινίζεται ότι την ευθύνη για την οργάνωση των ραντεβού των δικαιούχων, στους οποίους θα χορηγηθούν οι δόσεις της 1ης παρτίδας, την έχουν οι Προσωπικοί Ιατροί και οι Παιδίατροι, στη βάση της κατηγοριοποίησης που ετοιμάστηκε.
 
Το Υπουργείο Υγείας προτρέπει τους πολίτες να συνεργάζονται και να ακολουθούν τις οδηγίες που θα τους δίνονται από τον Προσωπικό τους Ιατρό και να προσέρχονται για εμβολιασμό μόνο εφόσον ειδοποιηθούν από τον γιατρό τους.
 
Επισημαίνεται, τέλος, ότι μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου αναμένεται να παραληφθούν επιπλέον δόσεις εμβολίων Γρίπης Α, με τον συνολικό αριθμό των εμβολίων να είναι 135,000. Τα εμβόλια θα χορηγηθούν στους πολίτες μέσω των Προσωπικών τους Ιατρών, με προτεραιότητα την εμβολιαστική κάλυψη των ατόμων που περιλαμβάνονται στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.
 

Δειτε Επισης

Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΡΙΚ και ΕΥΡΙΚ θίγουν προβλήματα της Επιτροπής Συντάξεων
Ο ΚΟΑΠ ενέκρινε τις πλήρες αιτήσεις αγροτών για δύο "Καθεστώτα"
Εργασίες συντήρησης οδοστρώματος στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λάρνακας
Λύπη Υπουργείου Μεταφορών για την ταλαιπωρία που προκάλεσε η διαμαρτυρία των οδηγών ταξί
Κατοικία φροντίδας για Άτομα με Αυτισμό εγκαινίασε η Υφ. Πρόνοιας
Η Υπουργός Υγείας εξήρε το έργο του Τμήματος Επιστημών Αποκατάστασης ΤΕΠΑΚ
Θλίψη στην κυπριακή λογοτεχνία-Απεβίωσε η Ρούλα Ιωαννίδου Σταύρου
Ακόμη και επ΄ αόριστον απεργία σκέφτονται οι οδηγοί ταξί-Αναμένουν αποφάσεις σε ένα μήνα
Διαφωνίες στη Βουλή για τη μείωση της έκτακτης εισφοράς για την Άμυνα στο 17%
Παραμένει άστατος ο καιρός-Κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες και χαλάζι