Ψηφίζουν και οι... νεκροί στις ΗΠΑ-Μπάχαλο για το αν μετρούν οι ψήφοι τους

H Amber Pflughoeft ψήφισε στις αμερικανικές εκλογές, όπως επιθυμούσε διακαώς, με επιστολική ψήφο από τα μέσα του Σεπτέμβρη και ενώ έδινε πολύ μεγάλη μάχη με τον καρκίνο.

Παρά το γεγονός ότι εκείνη την περίοδο πήγαινε καλά, εν συνεχεία, μετά από λίγες ημέρες, η κατάστασή της χειροτέρεψε και στο τέλος του μήνα πέθανε. Σύμφωνα με τη νομοθεσία που ισχύει στο Ουισκόνσιν, στην Πολιτεία της, η ψήφος της δεν μπορεί να μετρήσει στην τελική καταμέτρηση. Η μεγάλη επιθυμία της Amber θα μείνει ανολοκλήρωτη.

Ομως, σε άλλες πολιτείες των ΗΠΑ, η ψήφος των ανθρώπων που εν τέλει πεθαίνουν πριν από τη διενέργεια των εκλογών μετρά κανονικά. Και εφέτος, που η επιστολική ψήφος είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη λόγω της πανδημίας (υπολογίζεται ότι έχουν ήδη ψηφίσει 90εκ Αμερικανοί) είναι πιθανό να παίξει κάποιο ρόλο και η ψήφος των...νεκρών!

Σε πολιτείες στις οποίες το αποτέλεσμα θα κρίνει και την τελική επικράτηση (Βόρεια Καρολίνια, Πενσυλβάνια) οι επιστολικές ψήφοι ανθρώπων που τελικά πεθαίνουν δεν μετρούν. Σε άλλες όμως, όπως στην Αριζόνα, τη Φλόριδα και το Οχάιο, μετρούν κανονικά.

Καταλαβαίνει κανείς ότι δημιουργείται μέγα θέμα το οποίο φρόντισε να αναδείξει το CNN. Και ήδη έχουν καταγραφεί ουκ ολίγες περιπτώσεις ανθρώπων που πέθαναν από τον κορονοϊό ενώ είχαν προλάβει να ψηφίσουν.

Χαρακτηριστική περίπτωση αυτή του Marvin Thielman, 84χρονου που έμενε σε μία μικρή πόλη κοντά στο Μιλγουόκι και εξέπνευσε από τον covid-19 αφού είχε προλάβει να ψηφίσει τον Ντόναλντ Τραμπ, στον οποίο, σύμφωνα με τη σύζυγό του είχε μεγάλη αδυναμία.

Πηγή: news247.gr

Δειτε Επισης

Διασώθηκαν Ισραηλινοί που επέβαιναν σε σκάφος που έφυγε από την Κύπρο-Αποκοιμήθηκε ο καπετάνιος
Η Τεχεράνη απειλεί πως θα βάλει στο στόχαστρο αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις στη Μέση Ανατολή
Νετανιάχου: Το Ισραήλ έχει πλησιάσει τους στόχους του στον πόλεμο με Ιράν
Νew York Times: Eνδείξεις προετοιμασίας επιθέσεων σε αμερικανικές βάσεις σε Ιράκ ή Συρία
Σε κλίμα αντιπαράθεσης η συνεδρία ΣΑ-«Όταν ο κόσμος βρέθηκε στο χείλος της αβύσσου, οι ΗΠΑ έκαναν το βήμα μπροστά»
Η πρώτη δήλωση Χαμενεΐ μετά τις αμερικανικές επιδρομές στο Ιράν-«Η τιμωρία συνεχίζεται»
Τραμπ: Αν το σημερινό καθεστώς στο Ιράν είναι ανίκανο, γιατί να μην υπάρξει αλλαγή
Στους 22 οι νεκροί από την επίθεση στην ελληνορθόδοξη εκκλησία στη Δαμασκό-Σκηνές χάους, επιρρίπτεται στον ISIS η ευθύνη
LIVE: Νέες ισραηλινές επιθέσεις σε αεροδρόμια και στο δυτικό Ιράν-Νεκροί δέκα Φρουροί της Επανάστασης
Επανέρχεται ο Τραμπ για την επίθεση σε Ιράν-«Τους πήραμε τη βόμβα μέσα από τα χέρια»