Ανησυχεί η ΕΚΥΣΥ για μη έγκαιρη παραλαβή εμβολίου κατά της Γρίπης Α

Έντονη διαμαρτυρία και ανησυχία εκφράζει η ΕΚΥΣΥ «για το γεγονός ότι ούτε και φέτος το Υπουργείο Υγείας κατάφερε να προγραμματίσει έγκαιρα την παραλαβή του συνόλου των εμβολίων κατά της Γρίπης Α».
 
Η ΕΚΥΣΥ πραγματοποίησε ενημερωτικές συσκέψεις στην επαρχία Λευκωσίας και συγκεκριμένα στο Δάλι, στην Αλάμπρα, στο Πέρα Χωρίο, στους Εργάτες, στον Κοτσιάτη, στην Αγία Βαρβάρα, στον Μαθιάτη και στην Σια, για τα σοβαρά, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, προβλήματα των συνταξιούχων που «δυστυχώς δεν έχουν επιλυθεί παρά τα επανειλημμένα διαβήματα».
 
Οι παρευρισκόμενοι «απαίτησαν από το Υπουργείο να κάνει όλα όσα χρειάζονται ούτως ώστε το συντομότερο να φθάσουν τα εμβόλια στους προσωπικούς  γιατρούς».

Στις συσκέψεις παρευρέθηκε ο ΓΓ της ΕΚΥΣΥ, Κώστας Σκαρπάρης, μαζί με τον Επαρχιακό Γραμματεία Μάρκο Τσιηφτέ, οι οποίοι, όπως προστίθεται ενημέρωσαν τους παρευρισκόμενους για τα 13 προβλήματα που έχουν τεθεί ξανά ενώπιον του Υπουργείου Εργασίας ύστερα από απόφαση των επαρχιακών συνεδρίων.
 
Ενημέρωσαν επίσης για την επιστολή που απέστειλε η Οργάνωση στον Υπουργό Υγείας ζητώντας συνάντηση για συζήτηση προβλημάτων που παρουσιάζονται στον τομέα της υγείας.

Με την εφαρμογή του ΓεΣΥ η πλειοψηφία των συνταξιούχων και άλλες ομάδες ατόμων, όπως είναι οι χρόνια ασθενείς, οι αιχμάλωτοι και οι παθόντες πληρώνουν περισσότερα, σε σύγκριση με το κόστος που είχαν προηγουμένως, ως κάτοχοι της δωρεάν κάρτας νοσηλείας σε ό,τι αφορά τα φάρμακα, αναφέρεται.
 
Την ίδια στιγμή, προστίθεται, αρκετά φάρμακα που είναι απαραίτητα για τους ηλικιωμένους δεν καλύπτονται από το Σύστημα όπως είναι τα αντιγριπικά φάρμακα, το σιρόπι βήχα, τα παυσίπονα, οι φαρμακευτικές αντιφλεγμονώδεις κρέμες, οι βιταμίνες οι οποίες είναι αναγκαίες, ενέσεις ή και χάπια  οστεοπόρωσης, καταλήγει η ανακοίνωση.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Στους 66 οι νεκροί από τις πλημμύρες στη Βραζιλία-Εκατοντάδες αγνοούμενοι
Κλιμακώνουν οι Ισραηλινοί στη Γάζα-Προανήγγειλε χτύπημα στη Ράφα σύντομα ο υπουργός Άμυνας
Στην Ευρώπη μετά από πέντε χρόνια ο Σι Τζινπίνγκ-Κρίσιμες επαφές με Μακρόν για τις σχέσεις ΕΕ με Κίνα
Το Ισραήλ έκλεισε τη ζώνη διέλευσης ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα μετά την επίθεση από ρουκέτες
Νετανιάχου: Αν τελειώσει τώρα ο πόλεμος στη Γάζα, η Χαμάς θα παραμείνει στην εξουσία
Αμετακίνητοι στις θέσεις τους Νετανιάχου και Χανίγια-Σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις για πιθανή εκεχειρία
Λουκέτο στο Al Jazeera αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο του Ισραήλ
Ένα ζευγάρι και το παιδί τους σκοτώθηκαν από πλήγμα στο νότιο Λίβανο
Χωρίς εμφανή πρόοδο οι διαπραγματεύσεις για εκεχειρία και ομήρους στο Κάιρο
Επίθεση με ρουκέτες της Ρωσίας στην Ουκρανία-Δύο νεκροί και έξι τραυματίες