Ανησυχεί η ΕΚΥΣΥ για μη έγκαιρη παραλαβή εμβολίου κατά της Γρίπης Α

Έντονη διαμαρτυρία και ανησυχία εκφράζει η ΕΚΥΣΥ «για το γεγονός ότι ούτε και φέτος το Υπουργείο Υγείας κατάφερε να προγραμματίσει έγκαιρα την παραλαβή του συνόλου των εμβολίων κατά της Γρίπης Α».
 
Η ΕΚΥΣΥ πραγματοποίησε ενημερωτικές συσκέψεις στην επαρχία Λευκωσίας και συγκεκριμένα στο Δάλι, στην Αλάμπρα, στο Πέρα Χωρίο, στους Εργάτες, στον Κοτσιάτη, στην Αγία Βαρβάρα, στον Μαθιάτη και στην Σια, για τα σοβαρά, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, προβλήματα των συνταξιούχων που «δυστυχώς δεν έχουν επιλυθεί παρά τα επανειλημμένα διαβήματα».
 
Οι παρευρισκόμενοι «απαίτησαν από το Υπουργείο να κάνει όλα όσα χρειάζονται ούτως ώστε το συντομότερο να φθάσουν τα εμβόλια στους προσωπικούς  γιατρούς».

Στις συσκέψεις παρευρέθηκε ο ΓΓ της ΕΚΥΣΥ, Κώστας Σκαρπάρης, μαζί με τον Επαρχιακό Γραμματεία Μάρκο Τσιηφτέ, οι οποίοι, όπως προστίθεται ενημέρωσαν τους παρευρισκόμενους για τα 13 προβλήματα που έχουν τεθεί ξανά ενώπιον του Υπουργείου Εργασίας ύστερα από απόφαση των επαρχιακών συνεδρίων.
 
Ενημέρωσαν επίσης για την επιστολή που απέστειλε η Οργάνωση στον Υπουργό Υγείας ζητώντας συνάντηση για συζήτηση προβλημάτων που παρουσιάζονται στον τομέα της υγείας.

Με την εφαρμογή του ΓεΣΥ η πλειοψηφία των συνταξιούχων και άλλες ομάδες ατόμων, όπως είναι οι χρόνια ασθενείς, οι αιχμάλωτοι και οι παθόντες πληρώνουν περισσότερα, σε σύγκριση με το κόστος που είχαν προηγουμένως, ως κάτοχοι της δωρεάν κάρτας νοσηλείας σε ό,τι αφορά τα φάρμακα, αναφέρεται.
 
Την ίδια στιγμή, προστίθεται, αρκετά φάρμακα που είναι απαραίτητα για τους ηλικιωμένους δεν καλύπτονται από το Σύστημα όπως είναι τα αντιγριπικά φάρμακα, το σιρόπι βήχα, τα παυσίπονα, οι φαρμακευτικές αντιφλεγμονώδεις κρέμες, οι βιταμίνες οι οποίες είναι αναγκαίες, ενέσεις ή και χάπια  οστεοπόρωσης, καταλήγει η ανακοίνωση.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ο πρωθυπουργός του Κατάρ θα συναντηθεί με Τραμπ εν μέσω διαπραγματεύσεων για εκεχειρία στη Γάζα
Νέα εκεχειρία με τους Δρούζους ανακοίνωσε η Συρία-Πάνω από 300 νεκροί από την Κυριακή
Ο Νετανιάχου καλεί τους Δρούζους να μην περνούν τα σύνορα με τη Συρία
Νέες ισραηλινές επιθέσεις στο κέντρο της Δαμασκού-Χτυπήματα σε κυβερνητικά κτίρια (vids)
Έτοιμο να απαντήσει το Ιράν σε τυχόν νέα επίθεση από Ισραήλ-«Σκύλος με λουρί των ΗΠΑ και καρκινικός όγκος»
ΒΙΝΤΕΟ: Το ισραηλινό χτύπημα στη Δαμασκό σε live μετάδοση από τηλεοπτικά κανάλια
Ισραηλινή επίθεση στη Δαμασκό-Για κτύπημα στο Αρχηγείου του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Συρίας κάνουν λόγο οι IDF
Ποινή φυλάκισης ενός έτους και οκτώ μηνών στον Ιμάμογλου αλλά όχι πολιτική απαγόρευση
Ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στο αρχηγείο του Συριακού στρατού στη Δαμασκό
Το Ιραν αποκλείει επανάληψη συνομιλιών με ΗΠΑ μέχρι να τηρηθούν οι προϋποθέσεις