Πληροφορίες για κομπίνα με οχήματα-Χρηματική παρακαταθήκη ζητούν δύο Τμήματα

Την κατάθεση χρηματικής παρακαταθήκης για μεταχειρισμένα ενωσιακά οχήματα ζητούν Τμήμα Τελωνείων και το Τμήμα Φορολογίας, μετά από πληροφορίες για διάπραξη απάτης.

«Το Τμήμα Τελωνείων και το Τμήμα Φορολογίας έγιναν δέκτες πληροφοριών για διάπραξη απάτης μη καταβολής Φ.Π.Α. στην Κύπρο, αναφορικά με μεταχειρισμένα οχήματα τα οποία μεταφέρονται από άλλα κράτη μέλη και δηλώνονται στο Τμήμα Τελωνείων από μή εγγεγραμμένα στο Τμήμα Φορολογίας πρόσωπα» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Τμήματος Τελωνείων.

Μέχρι τη διερεύνηση κάθε υπόθεσης, προστίθεται, ζητείται η κατάθεση χρηματικής παρακαταθήκης για όλες τις πιο πάνω παραλαβές οχημάτων που βρίσκονται υπό τελωνειακή επιτήρηση.

Το ποσό της χρηματικής παρακαταθήκης θα επιστρέφεται μετά το πέρας της σχετικής διερεύνησης και εφόσον διαπιστωθεί ότι δεν προκύπτει οποιαδήποτε οφειλή σε σχέση με το συγκεκριμένο όχημα.

Εναλλακτικά, αναφέρεται, υφίσταται η δυνατότητα για εναπόθεση του οχήματος σε Αποθήκη Τελωνειακής Αποταμίευσης μέχρι τη διερεύνηση της υπόθεσης.

Το Τμήμα Τελωνείων και το Τμήμα Φορολογίας θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για ολοκλήρωση της διερεύνησης των υποθέσεων το συντομότερο δυνατό, καταλήγει η ανακοίνωση.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Πάλεψα με τα ρεύματα και έφτασα με δυσκολία, λέει ο αστυνομικός που έσωσε μητέρα και κόρη που παρασύρθηκαν με φουσκωτό στην Εύβοια
Το Κίεβο καταγγέλλει ότι η Ρωσία εξαπέλυσε τη μεγαλύτερη αεροπορική επίθεση του τριετούς πολέμου
Ώρες αγωνίας για τον 46χρονο Γιώργο Χριστοφή που απουσιάζει από την οικία του
Ευκαιρία για Άγκυρα και Ουάσιγκτον να κλείσουν το μέτωπο των F-35 με «νέα αρχή» λέει ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Τουρκία
Αγωνία για κωπηλάτη που αγνοείται στη θάλασσα στην Κρήτη–Σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας
Ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι «βρήκε αγοραστή για το TikTok»
«Θερμική βόμβα» σαρώνει την Ευρώπη- Ρεκόρ θερμοκρασίας στην Αγγλία
Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην Επαρχία Πάφου
ΒΙΝΤΕΟ: Θυελλώδεις άνεμοι σήκωσαν στον αέρα τροχόσπιτο στη Σαντορίνη
Συνελήφθησαν 24 παράνομοι μετανάστες μετά από επιχείρηση της Αστυνομίας