Εκδήλωση μνήμης των 163 θυμάτων του Ολοκαυτώματος που απεβίωσαν στην Κύπρο

Εκδήλωση μνήμης των 163 θυμάτων του Ολοκαυτώματος, οι οποίοι απεβίωσαν κατά τη διάρκεια της παραμονής τους σε βρετανικά στρατόπεδα στην Κύπρο, πραγματοποίησε χθες το Εβραϊκό Μουσείο Κύπρου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ακριβώς πριν από 50 χρόνια οι σοροί τους μεταφέρθηκαν από το κοιμητήριο "Margo" το οποίο βρίσκεται στα κατεχόμενα σε κοιμητήριο στο Ισραήλ στο πλαίσιο επιχείρησης της Κυβέρνησης του Ισραήλ.

Χαιρετισμούς απεύθυναν στην εκδήλωση, η οποία μεταδόθηκε διαδικτυακά, ο Αρχιραβίνος Κύπρου Τζόσουα Ράσκιν, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Shoham Cyprus Ltd Χριστάκης Παπαβασιλείου, ο πατέρας του οποίου βοήθησε εκείνη την εποχή Εβραίους να διαφύγουν στην Παλαιστίνη και ο τότε Διοικητής της επιχείρησης του Ισραήλ Γιεσαγιάχου Κριμπ ζωντανά από το Ισραήλ. 

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και η Πρέσβειρα των ΗΠΑ στη Λευκωσία Τζούντιθ Γκάρμπερ, η οποία άναψε τα κεριά εις μνήμην των 163 θυμάτων.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Η Χαμάς υποστηρίζει ότι οι συνομιλίες για την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα εντατικοποιήθηκαν
Πανηγυρίζει για «σπουδαία νίκη» ο Τραμπ-«Το Ισραήλ δεν θα συνεχίσει, δύσκολο για το Ιράν να ξαναφτιάξει πυρηνικά»
Κατανάλωσε σακουλάκι νικοτίνης και έχασε τις αισθήσεις του 15χρονος-«Απαγορεύεται η αγορά και η πώληση»
Έθεσε σε διαθεσιμότητα την Άννα Αριστοτέλους ο Πρόεδρος
Το ιρανικό Kοινοβούλιο ενέκρινε νομοσχέδιο για την αναστολή συνεργασίας με τον ΟΗΕ για τα πυρηνικά
Κάνει λόγο για αντισημιτική ρητορική στο δημόσιο λόγο στην Κύπρο ο Ισραηλινός Πρέσβης
Καταζητεί τον 49χρονο Ευθυμίου για τον εντοπισμό όπλου και φυσιγγίων σε υποστατικό η Αστυνομία (pic)
Καταδικάστηκε σε φυλάκιση από τις Βάσεις 47χρονος Ε/κ για υπόθεση ναρκωτικών
Επαρκείς μηχανισμούς προστασίας του γεωργικού τομέα ζήτησε από Κομισιόν η Παναγιώτου
Με εύθραυστη εκεχειρία η λήξη του πολέμου-Οι υποχωρήσεις, τα ρίσκα και το μήνυμα Τραμπ σε Κίνα και Ρωσία