Παρέμβαση Μπορέλ στην κόντρα Γαλλίας-Τουρκίας-«Απαράδεκτα τα σχόλια του Ερντογάν για τον Μακρόν»
15:32 - 25 Οκτωβρίου 2020

«Απαράδεκτα» χαρακτήρισε τα σχόλια του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά του Γάλλου ομολόγου του ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Ζοζέπ Μπορέλ.
«Οι δηλώσεις του Τούρκου προέδρου αναφορικά με τον Γάλλο πρόεδρο Μακρόν είναι απαράδεκτες. Ζητάμε από την Τουρκία να σταματήσει αυτή την επικίνδυνη αντιπαράθεση» έγραψε στο Twitter ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής.
Les propos du Président @RTErdogan à l’égard du Président @EmmanuelMacron sont inacceptables. Appel à la Turquie à cesser cette spirale dangereuse de confrontation.
— Josep Borrell Fontelles (@JosepBorrellF) October 25, 2020
Ο Τούρκος πρόεδρος επιτέθηκε στον Εμανουέλ Μακρόν, υποστηρίζοντας ότι «χρειάζεται ψυχοθεραπεία» για τη συμπεριφορά του απέναντι στους μουσουλμάνους και το Ισλάμ -μια δήλωση που ήρθε μετά από την απόφαση να προβάλλονται σκίτσα του σατιρικού Charlie Hedbo που απεικονίζουν τον Μωάμεθ σε κυβερνητικά κτήρια της Γαλλίας.
«Ποιο είναι το πρόβλημα αυτού του ατόμου που λέγεται Μακρόν με τους μουσουλμάνους και το Ισλάμ; Ο Μακρόν χρειάζεται θεραπεία σε ψυχολογικό επίπεδο» είπε ο Τούρκος πρόεδρος, μιλώντας σε επαρχιακό συνέδριο του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης στην πόλη της Καισάρειας.
Πηγή: cnn.gr