Ανοίγει μέτωπο και με το ΝΑΤΟ η Άγκυρα-«Να αφήσει τη ρητορική και να προτείνει λύσεις για τους S-400»

Νέο μέτωπο, αυτή τη φορά με το ΝΑΤΟ, ανοίγει η Τουρκία, ζητώντας και τα... ρέστα μετά τη δοκιμή του ρωσικού πυραυλικού συστήματος S-400.

Το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας, με ανακοίνωση που εξέδωσε, επιτίθεται στο ΝΑΤΟ, ζητώντας... λύσεις για τους S-400, ενώ εγκαλεί την ηγεσία της Βορειοατλαντικής Ένωσης, τονίζοντας ότι πρέπει «να αφήσει τη ρητορική που επιδεινώνει τις σχέσεις τους».

«Η προσδοκία μας από τους φίλους και τους συμμάχους μας είναι να επικεντρωθούμε στη συζήτηση εναλλακτικών λύσεων στους S-400 και σε λογικά τεχνικά μέτρα που θα μπορούσαν να ληφθούν, αντί της ρητορικής που οδηγεί σε επιδείνωση των σχέσεών μας» ανέφερε η δήλωση.

«Οι έλεγχοι δοκιμών και συστημάτων πραγματοποιούνται ως μέρος της φυσικής διαδικασίας στο πλαίσιο των προετοιμασιών του προμηθευμένου συστήματος υπεράσπισης αέρα S-400 Long Range» αναφέρει η ανακοίνωση και συμπληρώνει:

«Όπως τα S-300 που χρησιμοποιούνται από τους συμμάχους του ΝΑΤΟ, το σύστημα S-400 θα χρησιμοποιηθεί ανεξάρτητα και χωρίς να ενσωματωθεί σε κανένα σύστημα ελέγχου της διοίκησης του ΝΑΤΟ».

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Μάχη με τις φλόγες στη Χίο-Δορυφορική εικόνα αποτυπώνει την καταστροφή
Βίντεο από την ιρανική επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους στην Ντόχα
Τραμπ: Άκουσα καλά τον Μεντβέντεφ να λέει πως η Ρωσία θα στείλει πυρηνικές κεφαλές στο Ιράν;
Πούτιν: Η κλιμάκωση στη Μ. Ανατολή φέρνει τον κόσμο πιο κοντά σε μεγάλο κίνδυνο
Eτοιμότητα της Λευκωσίας να συνδράμει στις προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιάς στη Χίο
Χάθηκαν τα ίχνη της 27χρονης Κατερίνας Χρυσοστόμου
Νέες πληροφορίες για τη δολοφονία στη Λαμία-Βρέθηκε ολόκληρο οπλοστάσιο στο σπίτι του δράστη
Πύρινη κόλαση στη Χίο–Κάηκαν σπίτια, αυτοκίνητα, καλλιέργειες
Αυξήθηκε η τιμή του λαδιού και άλλων προϊόντων-Τι καταγράφει το παρατηρητήριο τιμών
Χείμαρρος και αποκαλύψεις από Αθανασίου για την υπόθεση Θανάση-Ποιους έδειξε για ποινικές διώξεις