Τα 5+1 σημεία που ξεχώρισαν στο ντιμπέιτ Τραμπ-Μπάιντεν

Τα προσχήματα κράτησαν οι δύο διεκδικητές του προεδρικού χρίσματος, Τζο Μπαίντεν και Ντόναλντ Τραμπ, προσφέροντας ένα πολιτισμένο θέαμα στους Αμερικανούς τηλεθεατές στο τελευταίο debate πριν από τις εκλογές αναπτύσσοντας τις εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις τους με την μαύρη δημοσιογράφο Κρίστεν Γουέλκερ να αποθεώνεται για την επικοινωνιακή της μαεστρία αφού κατάφερε να τιθασεύσει τους δύο μονομάχους.

«Την ζηλεύω», έσπευσε να γράψει στο Twitter o συνάδελφός της, Κρις Γουάλας, συντονιστής του πρώτου προεδρικού debate που δέχθηκε πυρά για το χαοτική τηλεμαχία.

Τραμπ και Μπάιντεν πήραν το μάθημά τους από το πρώτο debate, όπως επισημαίνουν πολιτικοί αναλυτές, ειδικός σε θέματα προεδρικών τηλεμαχιών, στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ειδικά ο Αμερικανός πρόεδρος έδειξε ότι έχει... τρόπους: δεν διέκοψε τον συνομιλητή του 71 φορές όπως είχε κάνει στο πρώτο debate και ήταν ευγενικός μαζί του, όπως και με την 44χρονη δημοσιογράφο του NBC.
Αντιθέτως, ο Δημοκρατικός υποψήφιος ήταν πιο επιθετικός απέναντι στον Τραμπ, ακόμα κι αν τα λόγια του δεν ήταν πάντα πολύ σαφή. Ο Τραμπ απευθυνόταν κυρίως στον Μπάιντεν, αποκαλώντας τον «Τζο». Ο Μπάιντεν δεν ανέφερε ούτε μία φορά το όνομα του προέδρου και απευθυνόταν στους τηλεθεατές ως «Φίλοι!». Επιπλέον, αναφερόταν στον Τραμπ σαν να μην ήταν εκεί.

H «μετάλλαξη» του Τραμπ σ΄έναν συνομιλητή που ακούει και τους άλλους γύρω του, έκανε εντύπωση. Για το «FOX News», το 74% θεωρεί νικητή τον Τραμπ σε αντίθεση με τον CNN που δίνει ποσοστό 53% υπέρ του Μπάιντεν.

Ωστόσο, άγνωστο παραμένει εάν η κόσμια συμπεριφορά του Τραμπ θα μπορέσει να καλύψει το δημοσκοπικό κενό σε πανεθνικό επίπεδο καθώς ο Δημοκρατικός πρώην αντιπρέοδρος ων ΗΠΑ διατηρεί σαφές προβάδισμα έναντι του Αμερικανού προέδρου.
Πηγή:  Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Χωρίς εμφανή πρόοδο οι διαπραγματεύσεις για εκεχειρία και ομήρους στο Κάιρο
Επίθεση με ρουκέτες της Ρωσίας στην Ουκρανία-Δύο νεκροί και έξι τραυματίες
ΒΙΝΤΕΟ: Εικόνες καταστροφής στη Βραζιλία-Στους 60 οι νεκροί, μάχη ενάντια στον χρόνο δίνουν οι διασώστες
O Ζελένσκι ζήτησε από τους Ουκρανούς να προσευχηθούν ο ένας για τον άλλο
Στον πλήρη τερματισμό του πολέμου σκαλώνουν οι διαπραγματεύσεις στο Κάιρο για νέα εκεχειρία
Το φοιτητικό κίνημα εναντίον του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς εξαπλώνεται παγκόσμια
Νεκρός 16χρονος στην Αυστραλία που επιτέθηκε σε αστυνομικούς με μαχαίρι
Εντατικοποιημένες συνομιλίες για μια πιθανή εκεχειρία στη Γάζα-Στο Κάιρο και η CIA
ΒΙΝΤΕΟ: Στους 57 οι νεκροί από τις πλημμύρες στη Βραζιλία-Χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους
Σοκάρει η καταγγελία της αναπληρώτριας υπ. Υγείας της Αυστραλίας-«Με νάρκωσαν και με βίασαν»