Σε ισχύ αυστηρά μέτρα κατά του κορωνοϊού σε περισσότερες περιοχές της Βρετανίας

Στην τρίτη βαθμίδα με τα πιο αυστηρά περιοριστικά μέτρα κατά του κορωνοϊού έχει υπαχθεί από τα μεσάνυχτα η περιοχή του ευρύτερου Μάντσεστερ, μετά από απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης.

Οι τοπικοί δημοτικοί άρχοντες είχαν εναντιωθεί στην αυστηροποίηση των μέτρων υποστηρίζοντας ότι θα έπρεπε να συνοδεύονται από ένα μεγαλύτερο πακέτο οικονομικής στήριξης των πληττόμενων επιχειρήσεων και εργαζομένων.

Έκτοτε η κεντρική κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι θα προσφέρει στις τοπικές αρχές ένα κονδύλι 60 εκ. λιρών, που πλησιάζει τις απαιτήσεις του δημάρχου Άντι Μπέρναμ, ενώ χθες ο Υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σούνακ ανακοίνωσε αναβαθμισμένη οικονομική βοήθεια για τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους που επηρεάζονται από τους περιορισμούς.

Η τρίτη βαθμίδα «πολύ υψηλού» ρίσκου από τον κορωνοϊό προβλέπει μεταξύ άλλων το κλείσιμο παμπ και μπαρ, καζίνο και άλλων στεγασμένων χωρών αναψυχής, καθώς και την απαγόρευση συναντήσεων σε κλειστό ή ανοιχτό χώρο ατόμων που δε συγκατοικούν ή δε συγκροτούν «φούσκα υποστήριξης».

Στην ίδια βαθμίδα υπάγονται ήδη η ευρύτερη περιοχή της πόλης του Λίβερπουλ και η κομητεία Λάνκασιρ στη βορειοδυτική Αγγλία, ενώ από αύριο τα ίδια μέτρα θα ισχύουν  και στις πόλεις Σέφιλντ, Ντόνκαστερ, Μπάρνσλεϊ και Ρόδεραμ του νοτίου Γιόρκσιρ.

Επίσης, από τις 6 το βράδυ θα τεθεί σε εφαρμογή το «αντιπυρικό» lockdown 17 ημερών στην Ουαλία που έχει προαναγγείλει η τοπική αποκεντρωμένη κυβέρνηση.

Τα μέτρα περιλαμβάνουν το κλείσιμο όλων των καταστημάτων εστίασης και όλων των καταστημάτων που πωλούν μη αναγκαία είδη και υπηρεσίες, εργασία από το σπίτι όπου είναι δυνατόν με εξαίρεση για τους εργαζόμενους σε κρίσιμα επαγγέλματα, απαγόρευση συναντήσεων ατόμων που δε συγκατοικούν είτε σε κλειστό είτε σε ανοιχτό χώρο, κανονική λειτουργία των δημοτικών σχολείων μετά από τις προγραμματισμένες διακοπές την τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου αλλά παράταση των διακοπών για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση εκτός από την αντίστοιχη πρώτη και δευτέρα γυμνασίου. Θα κλείσουν επίσης, μεταξύ άλλων, οι χώροι λατρείας, εκτός από τις περιπτώσεις τέλεσης γάμων και κηδειών.

Επίσης από το Σάββατο στη δεύτερη βαθμίδα «υψηλού» ρίσκου της Αγγλίας, που απαγορεύει τις συναντήσεις σε κλειστό χώρο ατόμων που δε συγκατοικούν, θα τοποθετηθούν το Κόβεντρι, το Στόουκ-ον-Τρεντ και το Σλάου.

Εντός της ημέρας, εξάλλου, αναμένεται η παρουσίαση του νέου συστήματος πέντε βαθμίδων μέτρων κατά του κορωνοϊού που θα θέσει σε εφαρμογή από τις 2 Νοεμβρίου η αποκεντρωμένη κυβέρνηση της Σκωτίας.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Παραπέμπονται σε δίκη ενώπιον Κακουργιοδικείου οι τέσσερις ανήλικοι για τα επεισόδια στα Λειβάδια το Μ. Σάββατο
Επενδύει στη συμβολή της ΕΕ ο Πρόεδρος για το Κυπριακό-«Λειτουργεί προς την κατεύθυνση της Τουρκίας»
Προεκλογικές σκοπιμότητες βλέπει πίσω από τις αντιδράσεις για τους κυνηγούς ο ΠτΔ-«Οι θεσμοί να βρίσκουν τρόπο να συνεργάζονται»
Χειροπέδες σε 27χρονο για ληστείες περιπτέρων στη Λευκωσία
Μάγδα Φύσσα: «Ο φασισμός δηλητηριάζει τα παιδιά, να κερδίσουμε τις νέες γενιές»
Εντοπίστηκε το υποστατικό από το οποίο προμηθεύτηκαν το καγκουρό οι αλλοδαποί στη Δερύνεια
Το προφητικό τηλεφώνημα του νέου Πάπα στον αδελφό του και η συμβουλή του που αγνόησε
Παπάς στην Δράμα ήταν πληροφοριοδότης οργανωμένης συμμορίας κακοποιών
Μπήκε σε κτήριο για διάρρηξη αλλά τον πρόδωσε ο συναγερμός-Χειροπέδες σε 28χρονο
Χειροπέδες σε δυο πρόσωπα για κλοπές στη Λεμεσό-Εντοπίστηκε στην κατοχή του κλοπιμαία περιουσία