Πάει στην Άγκυρα να πάρει γραμμή και μετά συναντά τον Αναστασιάδη ο Τατάρ

Την Δευτέρα 26 Οκτωβρίου προγραμματίστηκε να μεταβεί στην Άγκυρα ο Ερσίν Τατάρ όπου θα έχει συνάντηση με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά από την ανάδειξή του σε κατοχικό ηγέτη. 
 
Η «τελετή ορκωμοσίας» του Τατάρ θα πραγματοποιηθεί αύριο 23 Οκτωβρίου στις τρεις το μεσημέρι. Σημειώνεται ότι στις 30 του μήνα είναι προγραμματισμένο και το Συνέδριο του Κόμματος Ενότητας του Τατάρ, όπου θα αναδειχθεί η νέα ηγεσία και θα δοθεί το πράσινο φως σε άλλο στέλεχος του κόμματος για να σχηματιστεί και η νέα ψευδοκυβέρνηση.
 
Στο Κόμμα Εθνικής Ενότητας μετά και την «εκλογή» του Ερσίν Τατάρ ορίστηκε το εκλογικό συνέδριο του κόμματος και αν ένας εκ των υποψηφίων για την ηγεσία του κόμματος δεν εξασφαλίσει πέραν τον 50% τότε θα ακολουθήσει και β γύρος στις 7 Νοεμβρίου. 
 
Με αυτά τα δεδομένα, ο Ερσίν Τατάρ ενημέρωσε τα Ηνωμένα Έθνη πως η κοινωνικού χαρακτήρα, συνάντηση γνωριμίας με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, μπορεί να προγραμματιστεί στις αρχές Νοεμβρίου. 
 
Αυτό άλλωστε, ανέφερε σήμερα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος. To επόμενο βήμα αναμένεται να γίνει από την κ. Σπέχαρ η οποία αφού επικοινωνήσει μετους δύο ηγέτες θα κλειδώσει, εκτός απροόπτου το πρώτο ραντεβού Αναστασιάδη-Τατάρ στις αρχές Νοεμβρίου. 
 
 

Δειτε Επισης

Καρογιάν: Πρωταρχική επιδίωξη της ΔΗΠΑ να τερματιστεί η κατοχή
ΒΙΝΤΕΟ: Αφαίρεσαν τα πανό του Καραμανίδη για τις εκλογές και του άφησαν φάκελο για να ψηφίσει άλλη-Προχωρεί σε καταγγελία
Κίρμπι: Σε μερικές μέρες ανοίγει το τεχνητό λιμάνι στη Γάζα για ανθρωπιστική βοήθεια από Κύπρο
«Βήμα για σοβαρή αντιμετώπιση βίας κατά γυναικών η νέα Οδηγία»-Όσα υποστηρίζουν Κύπριοι Ευρωβουλευτές
Επιβεβαίωσε την κάθοδο της Ολγκίν στην Κύπρο στις 7 Μαΐου εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ
20 χρόνια μετά... Oι τρεις πρώτοι Κύπριοι Ευρωβουλευτές μιλούν για την Ευρώπη του τότε και του σήμερα
Ο κομματικός χάρτης της Λεμεσού, το κοινό μοτίβο και η μάχη του κέντρου να σπάσει το δίπολο ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ
Στο τραπέζι η επανεξέταση της Συρίας, μετά το πακέτο στον Λίβανο-Στις 17 Μάϊου η Υπουργική Σύνοδος
Νέες φουρτούνες για το «Αφροδίτη», βίρα τις άγκυρες για «Κρόνο»
Στην Γκάμπια ο Τατάρ για Σύνοδο του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας