Έτοιμη να στηρίξει επενδύσεις για έργα στον τομέα της Υγείας η Ελληνική Τράπεζα

Η Ελληνική Τράπεζα δηλώνει έτοιμη να στηρίξει νέα έργα ανάπτυξης, τα οποία προσθέτουν αξία στον τομέα της Υγείας με στόχο να καταστεί η Κύπρος πιο ανταγωνιστική διεθνώς, όπως αναφέρθηκε στο πρόσφατο Συνέδριο Επενδύσεων στον Τομέα της Υγείας.  

 Σύμφωνα με δελτίο Τύπου της Τράπεζας Κύπρου, ο τομέας της υγείας αποτελεί μια βιομηχανία κλειδί και η Ελληνική Τράπεζα τον συγκαταλέγει ανάμεσα στους βασικότερους πυλώνες για την ανάπτυξη της οικονομία της χώρας μας. Αυτός είναι και ο λόγος, προστίθεται, που η Ελληνική Τράπεζα στηρίζει ποικιλοτρόπως τον κλάδο, παρέχοντας χρηματοδότηση τόσο για την ενίσχυση των νοσοκομείων της χώρας, όσο και για την αγορά ιατρικού εξοπλισμού και αναλώσιμων προϊόντων.

Στηρίζοντας το όραμα για τη θεμελίωση ενός μοντέρνου και αποτελεσματικού συστήματος υγείας, με ολιστική αξιοποίηση της τεχνολογίας και μειωμένα κόστη, η Ελληνική Τράπεζα ήταν κύριος χορηγός του πρόσφατου Συνεδρίου Επενδύσεων στον Τομέα της Υγείας.  

Στόχος του συνεδρίου ήταν η ανάλυση του Τομέα της Υγείας ως μία επενδυτική επιλογή στην Κύπρο και η ανάδειξη όλων των πτυχών και των προοπτικών του κλάδου, τόσο βάσει τα κυπριακά δεδομένα όσο και σε συνάρτηση με τις διεθνείς πρακτικές που ήδη εφαρμόζονται.

Ο Διευθυντής Κέντρου Επιχειρήσεων της Ελληνικής Τράπεζας, Ανδρέας Παπαδόπουλος, μίλησε για τις ευκαιρίες αλλά και τις προκλήσεις που έχουν προκύψει στον κλάδο μετά και την εφαρμογή του Γενικού Συστήματος Υγείας.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι ο τομέας της υγείας αξιολογείται ως ένας από τους βασικούς άξονες ανάπτυξης της οικονομίας της χώρας.

«Βρισκόμαστε σε μία κρίσιμη φάση καθώς τώρα δημιουργούνται όλες οι υποδομές στο Γενικό Σύστημα Υγείας και έτσι έχουμε μπροστά μας την ευκαιρία να επωφεληθούμε από τις εμπειρίες και τις βέλτιστες πρακτικές άλλων χωρών. Η Ελληνική Τράπεζα είναι έτοιμη να στηρίξει νέα έργα ανάπτυξης, τα οποία προσθέτουν αξία στον τομέα της Υγείας με στόχο να καταστεί η χώρα μας πιο ανταγωνιστική διεθνώς», σημείωσε.

Όπως είπε, το ζητούμενο είναι να έχουμε ένα ανταποδοτικό σύστημα που να επιβραβεύει το αποτέλεσμα, με επίκεντρο τον ασθενή και όχι τη διαδικασία. «Πρέπει να μετατοπίσουμε την έμφαση από τη νοσηλεία και τη θεραπεία του ασθενή στην πρόληψη και στη σωστή διαχείριση των ασθενειών», είπε.

Καταλήγοντας, υπογράμμισε την ανάγκη να δημιουργηθούν ευκαιρίες συνέργειας μεταξύ των διαφόρων μερών του κλάδου της περίθαλψης, πρέπει να αναπτυχθούν οικονομίες κλίμακας και κέντρα αριστείας, ενώ πρέπει να υπάρξουν οι σωστές υποδομές για την προσέλκυση ιατρών και φυσικά ασθενών από το εξωτερικό.

Δειτε Επισης

Ανάλυση CNN: Γιατί το Ισραήλ βομβαρδίζει τη Συρία-Ποιοι είναι οι Δρούζοι και τι φοβούνται
Πρεμιέρα ενώπιον Συνταγματικού για την απόλυση Βαρωσιώτου-Ζήτησε διάταγμα αναστολής ο Δημητριάδης, θα δημοσιεύονται τα πρακτικά
Νέες συγκρούσεις στην πόλη των Δρούζων, το Ισραήλ προειδοποιεί με νέες επιθέσεις
Με συμπτώματα θερμοπληξίας επέστρεψαν από τον... Πρωταρά στη μονάδα τους δύο στρατιώτες
Στο Κογκρέσο νομοσχέδιο για πενταετή παράταση της άρσης του εμπάργκο όπλων στην Κύπρο
Εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο Κύπρου για την Κύπρο του 1974 μέσα από τη λογοτεχνία
Παππούδες κρίθηκαν ένοχοι για τη δολοφονία του δίχρονου εγγονού τους-«Τον κρατούσαν σαν σακούλα σκουπιδιών»
Φόρτωσε τρία βαν με λαθραία τσιγάρα 44χρονος και την πλήρωσε ακριβά με 77 χιλιάδες (pics)
Η επίδραση του 1974 στην κυπριακή και την ελλαδική λογοτεχνία
Το Ισραήλ βομβαρδίζει θέσεις του συριακού στρατού-Eκατοντάδες οι νεκροί από τις συγκρούσεις με τους Δρούζους