Μισέλ: Πρέπει να έχουμε σθεναρότητα για να υπερασπιστούμε τα κράτη μέλη μας

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ δήλωσε σήμερα ότι θα "πρέπει να έχουμε σθεναρότητα για να υπερασπιστούμε τα κράτη μέλη μας και να προστατευτεί η κυριαρχία τους και τα κυριαρχικά τους δικαιώματα", κληθείς να απαντήσει σε κοινοβουλευτική ερώτηση σχετική με τα συμπεράσματα για την Τουρκία που υιοθετήθηκαν την περασμένη Παρασκευή.

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου δήλωσε στην ολομέλεια ότι, "κατανοώ τι συμβαίνει στην Ανατολική Μεσόγειο. Να πω το εξής, έξι χρόνια είμαι μέλος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και λιγότερο από ένα χρόνο είμαι Πρόεδρος. Για πρώτη φορά εδώ και μερικές εβδομάδες έγινε μια στρατηγική συζήτηση σε βάθος, οκτώ ώρες συζητήσεων με επίκεντρο το θέμα της Ανατολικής Μεσογείου για να έχουμε όλες τις αναγκαίες αποχρώσεις υπόψη".

Σημείωσε ότι "πρέπει να έχουμε σθεναρότητα για να υπερασπιστούμε τα κράτη μέλη μας και να προστατευτεί η κυριαρχία τους και τα κυριαρχικά τους δικαιώματα".

Οπως είπε, "αυτό είναι ένα μήνυμα που στέλνουμε και θέλουμε στο βαθμό του δυνατού να έχουμε διπλή προσέγγιση: Ενα θεματολόγιο θετικό υπό τον όρο, βέβαια, ότι υπάρχει κατάπαυση των συνεχών προκλήσεων που είναι απαράδεκτες", ανέφερε.

"Στα πλαίσια του ΟΗΕ είμαστε σε μόνιμη επαφή, διότι υπάρχει ένας ρόλος που μπορούμε να παίξουμε και κυρίως για την Κύπρο – είναι αναγκαίες οι επαφές εκεί", σημείωσε ο Σαρλ Μισέλ.

"Ως Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, θα κάνω τις αναγκαίες κινητοποιήσεις για να έχουμε μια ευρωπαϊκή συναίνεση για μια γεωπολιτική στρατηγική που θα είναι πιο φιλόδοξη, ισχυρή και σθεναρή ούτως ώστε να υπερασπιστούμε τις αξίες μας και τα συμφέροντα για τα οποία κινητοποιούμαστε όλοι μαζί", κατέληξε.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

«Στο ψηφοδέλτιο γράψτε μόνο Τζόρτζια»-H Μελόνι ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της στις Ευρωεκλογές
Χειροπέδες σε δεύτερο δημοσιογράφο στη Ρωσία για την παραγωγή βίντεο για την ομάδα Ναβάλνι
«Δεν υπάρχει επίσημη πρόταση προς τ/κ για τριμερή ή πενταμερή»-Διαψεύδει το «υπεξ» για κυρίαρχη ισότητα
Βίντεο ντοκουμέντο από τη συμπλοκή με τον νεκρό 23χρονο έξω από κλαμπ στην Ελλάδα
Αναβιώνουν τα έθιμα την Κυριακή της ελιάς στα χωριά της Πάφου
Υποβάλλονται τη Δευτέρα οι υποψηφιότητες για κοινοτάρχες και κοινοτικούς συμβούλους
Ελεύθερος ο ύποπτος για την βόμβα σε μπαρ στον Πρωταρά, ελεύθερος και ο ένας για τους εμπρησμούς πρακτορείων
Έτσι θα λειτουργεί ο ανθρωπιστικός διάδρομος από την Κύπρο όταν ολοκληρωθεί η προβλήτα στη Γάζα
Ο Αμπάς λέει ότι μόνο οι ΗΠΑ μπορούν να σταματήσουν επίθεση του Ισραήλ στη Ράφα
Μπαίνουν σε λειτουργία άλλες πέντε κάμερες στη Λεμεσό-Σε ποια σημεία θα βρίσκονται