Υπό κράτηση οι τέσσερις που πιάστηκαν με ναρκωτικά μετά από καταδίωξη και ρίψη πυροβολισμών

Διατάγματα κράτησης οκτώ ημερών εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου εναντίον τεσσάρων προσώπων  ηλικίας 30,31,26 και 37 ετών για παράνομη κατοχή 6,5 κιλών κάνναβης στην Πάφο.

Όπως ανέφερε στο Δικαστήριο ο εξεταστής της υπόθεσης Κ. Κυριάκου που υπηρετεί στην Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών Κλιμάκιο Πάφου ,οι εξετάσεις της Αστυνομίας βρίσκονται σε αρχικό στάδιο και πως μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί δύο καταθέσεις και έχουν γίνει τέσσερις έρευνες οικιών, καθώς και μια έρευνα αποθήκης αλλά και έρευνα τριών οχημάτων.

Ακόμη συνέχισε, αναμένεται να γίνουν εξετάσεις σε διάφορους δρόμους όπου εκινείτο ο 1ος ύποπτος ηλικίας 37 ετών από την Αλβανία  με το όχημα του καθώς και τους ιδιοκτήτες δύο άλλων οχημάτων. Εξετάσεις αναμένεται να γίνει συνέχισε ο εξεταστής της υπόθεσης σε σχέση με την προέλευση των πλαστών Ιταλικών εγγράφων που ανευρέθηκαν στην κατοχή του 1ου υπόπτου καθώς και κατά πόσο ο 1ος ύποπτος τα έθεσε ξανά σε κυκλοφορία. Ακόμη τα εν λόγω έγγραφα αναμένεται να σταλούν για επιστημονικές εξετάσεις σε σχέση με την γνησιότητα τους  .

Σύμφωνα με τον εξεταστή της υπόθεσης, από τις μέχρι τώρα εξετάσεις προκύπτει ότι είναι αναγκαία η λήψη άλλων σαράντα περίπου καταθέσεων από το στενό εργασιακό γειτονικό, οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον των υπόπτων.

Η κράτηση των πιο πάνω υπόπτων είπε ο κ. Κυριάκου κρίνεται αναγκαία και τυχόν απόλυση τους, δυνατό να επηρεάσει αρνητικά το ανακριτικό έργο της Αστυνομίας, με τον επηρεασμό μαρτύρων, ενόψει του γεγονότος ότι ο αριθμός των καταθέσεων που αναμένεται να ληφθεί είναι από το στενό εργασιακό, οικογενειακό γειτονικό και φιλικό περιβάλλον των υπόπτων ή και με την καταστροφή τεκμηρίων που αναζητούνται. 

Αναφέρθηκε δε, και στην σοβαρότητα των αδικημάτων αλλά και στο ενδεχόμενο οι ύποπτοι να διαφύγουν στο εξωτερικό ή σε χώρους μη ελεγχόμενους από την Δημοκρατία ενώ δεν απέκλεισε το γεγονός να επαναληφθούν παρόμοια αδικήματα από μέρους τους. 

Οι συνήγοροι υπεράσπισης των υπόπτων δεν έφεραν ένσταση στην κράτηση των πελατών τους.

Η ΥΚΑΝ (Κλιμάκιο Πάφου) και η Τροχαία Πάφου διερευνούν την υπόθεση.
 
Πηγή: KYΠΕ

Δειτε Επισης

Νωρίτερα από ότι σχεδιαζόταν η πενταμερής-«Είμαστε κοντά σε κατάληξη στις τελικές ημερομηνίες»
Άμεση ποινή φυλάκισης 18 μηνών στον Αρχιλοχία για τον θάνατο του Παναγιώτη Γιαννιού
BINTEO: Βρέφος βρέθηκε ζωντανό σε σπίτι δίπλα στη νεκρή μητέρα του-Οι δραματικές στιγμές της διάσωσής του
Πρόεδρος: Η Κύπρος σχεδιάζει να φιλοξενήσει Σύνοδο Κορυφής με Ινδία και χώρες Μ. Ανατολής, θα προσκληθεί και ο Ερντογάν
Χειροπέδες σε δύο για την επίθεση σε ζεύγος τουριστών-Εντοπίστηκαν σπρέι αερίων στην οικία 17χρονου
Δύο τυχερά πεντάρια του Τζόκερ σε πρακτορείο στη Λευκωσία-Το ποσό που κερδίζουν
ΒΙΝΤΕΟ: Πύρινη λαίλαπα στη Σμύρνη-Κάηκαν σπίτια, εκκενώθηκαν συνοικίες, δεκάδες συλλήψεις
ΒΙΝΤΕΟ: Νεκροί πυροσβέστες μετά από ενέδρα από ελεύθερο σκοπευτή στις ΗΠΑ
Μελετά τα ευρήματα της διοικητικής για τη Μπιενάλε και αποφασίζει αν προκύπτουν πειθαρχικά η Κασσιανίδου
ΕΟΑ δύο ταχυτήτων, υπερβολικός αριθμός αντιδημάρχων-Μελετά σενάρια και ψάχνει λύσεις το ΥΠΕΣ