Ανακοινώθηκαν άλλα 460 κρούσματα στην Ελλάδα και πέντε νέοι θάνατοι

Σήμερα ανακοινώνουμε 460 νέα κρούσματα του νέου ιού στην Ελλάδα, εκ των οποίων 142 συνδέονται με γνωστές συρροές και 26 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 19346, εκ των οποίων το 55.8% άνδρες.

2991 (15.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 7967 (41.2%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

85 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 26 (30.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88.2%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 217 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 5 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 398 θανάτους. 147 (36.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Ξέσπασε η Ανδριάνα Νικολάου για την απόφαση της Εισαγγελίας-«Το βαρέλι της διαφθοράς και της μπόχας δεν έχει πάτο»
Όλα κυλούν ομαλά στις Παγκύπριες, ανακοινώνονται τις 22 Ιουλίου τα αποτελέσματα για ΑΕΙ
Μεγάλο πρόβλημα η απώλειες νερού-Οι λόγοι που παίρνει παράταση η λειτουργία των μονάδων αφαλάτωσης από τα ΗΑΕ
Συνετρίβη πάνω σε ξενώνα γιατρών το αεροσκάφος, εξέπεμψε mayday μετά την απογείωση-Επέβαιναν ένδεκα μωρά
Θετικό ξεκίνημα για e-kalathi με περιθώρια βελτίωσης
Ανάλυση της πολεμικής μηχανής Ισραήλ και Ιράν-Ανεβαίνει το θερμόμετρο στη Μέση Ανατολή
Επιτήδειοι παριστάνουν λειτουργούς κυβερνητικών υπηρεσιών και κλέβουν χρήματα από πολίτες
«Υποφέρουν και κλαίνε οι γεωργοί»-Πώς απαντά το Υπ. Γεωργίας για την καθυστέρηση λειτουργίας μονάδων αφαλάτωσης
Δίνει στοιχεία στην Αστυνομία για 33 νέες υποθέσεις για σφετερισμό Ε/κ περιουσίων το Κίνημα Οικολόγων
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή της συντριβής του αεροσκάφους με τους 242 επιβάτες σε κατοικημένη περιοχή στην Ινδία-Σκηνές χάους