Κρατά μικρό καλάθι για Τατάρ η Λευκωσία-Η αντίδραση της Κυβέρνησης

Από τη μία συστήνει υπομονή κι από την άλλη κρατά μικρό καλάθι, διατηρώντας χαμηλούς τόνους η Κυβέρνηση, μετά το χθεσινό αποτέλεσμα των παράνομων «εκλογών» στα κατεχόμενα, όπου ο εγκάθετος της Άγκυρας και εκλεκτός του Ερντογάν, έκανε την απόλυτη ανατροπή στις προβλέψεις και «εκλέχθηκε» νέος κατοχικός ηγέτης και ταυτόχρονα συνομιλητής της δικής μας πλευράς για τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού. 
 
«Η επιλογή του Tουρκοκύπριου ηγέτη αφορά την τ/κ κοινότητα», ανέφερε ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στην κρατική τηλεόραση σημειώνοντας πως «έχουμε γίνει μάρτυρες για το πώς διαμορφώθηκε το αποτέλεσμα στα κατεχόμενα, εντούτοις αναγνωρίζουμε το αποτέλεσμα, με την έννοια ότι η τ/κ κοινότητα αποφασίζει και εμείς με αυτόν τον ηγέτη θα διαπραγματευτούμε και θα αναμένουμε την πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οι συνομιλίες στην εποχή Τατάρ, η γραμμή Ερντογάν και η πρωτοβουλία Γκουτέρες
 
Ερωτηθείς για τις θέσεις Τατάρ, που προκρίνει τη λύση δύο κρατών ο κ. Κούσιος συνέστησε υπομονή. «Πρέπει να περιμένουμε να εκδηλωθεί η πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ και να πάμε σε άτυπη πενταμερή για να δούμε ποιες είναι εξελίξεις και μετά να σχολιάσουμε», υπέδειξε. Σημείωσε δε πως «σημασία έχει ποια είναι η δική μας θέση. Εμείς είμαστε έτοιμοι να προσέλθουμε στις διαπραγματεύσεις. Στην άτυπη πενταμερή θα δούμε πως εξελίσσονται τα πράγματα και τότε θα μπορούμε να τα συζητήσουμε με μεγαλύτερη λεπτομέρεια», υπέδειξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
 
«Το να αφορίζουμε και εκφράζουμε απόψεις», πρόσθεσε, «σε αυτό το στάδιο δεν είναι πολιτικά ορθό ούτε προσφέρει σε τίποτα». Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα σημείωσε πως κάποιος θα μπορούσε να προκρίνει το επιχείρημα πως «το κλειδί για τη λύση είναι η Τουρκία. Όταν συνομιλούσε ο κ. Χριστόφιας με το κ. Ταλάτ που ήταν ένας ηγέτης που ελπίζαμε, αντιμετωπίσαμε και πάλι την Τουρκία, το ίδιο και με τον κ. Ακκιντζί».
 
Ερωτηθείς για το τι θα πράξει η Κυβέρνηση εάν στο τραπέζι τεθεί η λύση δύο κρατών υπέδειξε πως αυτό είναι κάτι που θα το δούμε στην ώρα του. Το να προδικάζουμε είτε αρνητικά είτε θετικά δεν είναι σοφό πολιτικά. Θα περιμένουμε να δούμε ποιες θα είναι οι τοποθετήσεις κατά την άτυπη πενταμερή». Η πληροφόρηση της Κυβέρνησης είναι πως η πρωτοβουλία του Γ.Γ του ΟΗΕ, θα έρθει σύντομα. «Πιθανόν να γίνουν και κάποιες προκαταρκτικές επαφές πριν τη σύγκληση της άτυπης πενταμερούς, δεν έχουμε καθαρή εικόνα», κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η σιωπηλή κραυγή του Ακιντζί, η ανατροπή Τατάρ και οι κάλπικες λίρες του Ταγίπ

Δειτε Επισης

«Επίθεση άνευ όπλων» χαρακτήρισε τις συλλήψεις σφετεριστών ο Τατάρ-Πάει στη Νέα Υόρκη για να παραπονεθεί
Πάνω από 100 αιτήσεις ασύλου Σύρων απορρίφθηκαν, επειδή δεν πληρούσαν τα κριτήρια
Για επικοινωνιακά τεχνάσματα κατηγορεί τον Πρόεδρο το ΑΚΕΛ Λάρνακας
«Ακλόνητη» υποστήριξη της Άγκυρας στα «δύο κράτη»-Κατηγορίες Γιλμάζ για τις διώξεις σφετεριστών
«Δεν υπάρχει αίτημα έκδοσης για τον Σενέρ Λεβέντ από την Τουρκία, ήταν κοινοποίηση», ισχυρίζεται το «υπεξ»
Κατσαδιάζει τον Πρόεδρο για τις δηλώσεις του στη Λάρνακα το Volt-«Παραγνωρίζει τον διαχωρισμό εξουσιών»
Γνωρίζουμε τα εμπόδια της πολυμερούς αλλά ο Πρόεδρος μεταβαίνει «με πίστη στις θέσεις μας και το δίκαιο του αγώνα μας»
Στις γυναίκες θύματα της εισβολής αναφέρθηκε η Α. Ατταλίδου σε συνεδρία της Κ.Σ Γαλλοφωνίας
Πήγαν στα γραφεία της Avrupa να στηρίξουν τον Σενέρ Λεβέντ οι Οικολόγοι
Βαριές πολιτικές ευθύνες έδειξε η Επιτροπή στους υπουργούς Αναστασιάδη για ΤΑΚΑΤΑ-Άδειασε και Γενικούς Διευθυντές