«Ήταν τα λιγότερα μέτρα, έπρεπε να εκτιμηθεί και όχι να φωνάζουν ότι τους στοχοποιούμε»

Με την κατάσταση στη Λεμεσό να παραμένει εκτός ελέγχου, οι ειδικοί προειδοποιούν τους πολίτες πως πρέπει να τηρήσουν πιστά τα μέτρα προκειμένου να εξομαλυνθεί η κατάσταση. Δεν έκρυψε την ενόχλησή του από τις επικρίσεις που προέρχονται κυρίως από τη Λεμεσό ο καθηγητής μοριακής Ιολογίας, Πέτρος Καραγιάννης, ο οποίος υπέδειξε πως λήφθηκαν τα λιγότερο οδυνηρά μέτρα μπορούσαν να ληφθούν.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ορφανές εστίες, σημάδια εκτροχιασμού και νέα μέτρα στο τραπέζι-Κρίσιμη εβδομάδα

«Έχουμε πρόβλημα. Εάν αφήσουμε τα πράγματα ως έχουν η κατάσταση θα γίνει κρίσιμη, κακά τα ψέματα. Εάν εφαρμοστούν από όλους τα μέτρα, θεωρώ πως θα μπορούσαμε να ελέγξουμε την κατάσταση και είναι τα λιγότερο οδυνηρά μέτρα που θα μπορούσαμε να παρθούν στην προκειμένη περίπτωση. Αυτό πρέπει να εκτιμηθεί από κάποιους και όχι φωνάζουν ότι τους στοχοποιούμε. Επιβλήθηκαν ελαφρά μέτρα χωρίς να θέλουμε να κάνουμε ζημιά στην οικονομία», ανέφερε μιλώντας στον Αντ1.  

Όπως υπέδειξε ο κ. Καραγιάννης,  τα μέτρα είναι μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα σημειώνοντας πως «εάν τα πράγματα παν καλά, τότε σε κάποιο στάδιο θα αρθούν».

«Αυτός ο αριθμός δεικνύει πως όλα αυτά τα κρούσματα, είναι ενεργά επομένως οι θετικοί ενεργούν ως κίνδυνος μετάδοσης έχει αυξηθεί πολύ στην κοινότητα», προειδοποίησε το μέλος της Συμβουλευτικής Επιστημονικής ομάδας. Σημείωσε δε, πως «είναι ανησυχητικές οι εισαγωγές στα νοσοκομεία αφού πρόκειται για νεαρά άτομα. Φανταστείτε όταν ο ιός μπει στις μεγαλύτερες ομάδες, τι θα έχουμε στα νοσοκομεία», διερωτήθηκε.

Ο κ. Καραγιάννης ανέφερε πως όλοι απεύχονται να καταγραφούν θάνατοι, ωστόσο όπως είπε «ήδη με χαμηλότερο αριθμό κρουσμάτων την προηγούμενη εβδομάδα, είχαμε τρεις θανάτους. Εάν θα έχουμε θανάτους, τότε θα τους δούμε σε δύο εβδομάδες» σημείωσε.

Το μέλος της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής, υπέδειξε πως ο κόσμος πρέπει να τηρεί τα μέτρα, προκειμένου να ελεγχθεί η καάσταση.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Οργή για τις μακάβριες selfies με τον νεκρό Πάπα-Πιστοί φωτογραφίζονται με τη σορό του
Καταδίωξη με ρίψη πυροβολισμών στη Λεμεσό-Κατάφερε να διαφύγει πεζός ο οδηγός του οχήματος
Θυμωμένος και με τον Πούτιν δηλώνει τώρα ο Τραμπ-«Βλαδίμηρε, σταμάτα!»
ΠΙΣ: Συλλογική στρατηγική διαφύλαξης της δημόσιας υγείας ο εμβολιασμός
Εκκενώθηκε τερματικός σταθμός σε αεροδρόμιο του Καναδά μετά από αναφορές για πυροβολισμούς
Επίθεση με μαχαίρι σε σχολείο της Γαλλίας-Νεκρός ένας μαθητής, τραυμάτισε κι άλλους
«Δεν θα πρέπει να κατηγορηθούν μόνο επτά αλλά 107. Δεν εμπιστεύομαι την Νομική Υπηρεσία»
Σε λειτουργία η πλατφόρμα υποβολής στοιχείων στρατευσίμων της 2025 ΕΣΣΟ-Μέχρι πότε θα παραμείνει ανοικτή
Ζήτημα ημερών ο διορισμός της προσωπικής απεσταλμένης-Απαντά στον Ερντογάν η Κυβέρνηση
Με την πλάτη στον τοίχο ο Ζελένσκι-Ο Τραμπ τον απειλεί και ο Πούτιν βομβαρδίζει το Κίεβο