Όλα τα όπλα στον πόλεμο με την πανδημία-Έκτακτα μέτρα στις πλείστες επιχειρήσεις

Επιστρατεύουν όλα τα όπλα που έχουν στη διάθεσή τους οι αρμόδιες Υπηρεσίες, με σκοπό να τα χρησιμοποιήσουν στον πόλεμο κατά της πανδημίας, γνωρίζοντας ότι το πιο μεγάλο αυτά είναι η συμμόρφωση των πολιτών στα μέτρα που ήδη αποφασίστηκαν. 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Κρούσματα σε Jumbo, φούρνο και τράπεζες-Η λίστα με τις έντεκα επιχειρήσεις στη δημοσιότητα

Ήδη το Υπουργείο Υγείας επεξεργάζεται πρόταση για αγορά 200 χιλιάδων rapid antigen tests, που μπορούν να δώσουν αποτέλεσμα σε λίγα λεπτά.  Αυτό θα δώσει την ευκαιρία στις αρμόδιες Υπηρεσίες, να σχηματίσουν εικόνα του μεγέθους της έξαρσης σε κάθε περιοχή, σε πραγματικό χρόνο.

Τα αντιγονικά rapid tests, δίνουν αποτέλεσμα σε λίγα λεπτά, στην παρουσία του προσώπου που υποβάλλεται σε αυτό. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε γεωγραφικές περιοχές που υπάρχει πρόβλημα ακόμη και για την εξέταση μεγάλου αριθμού μαθητών σε σχολεία που έχουν πολλά κρούσματα, σε στρατόπεδα κ.λπ.

Το πιο μεγάλο πλήγμα της απότομης αύξησης κρουσμάτων, ήταν ο παροπλισμός της Ομάδας Ιχνηλάτησης, που συνέβαλε τα μέγιστα από την αρχή της πανδημίας, εντοπίζοντας περίπου τα μισά κρούσματα. Η ομάδα ενισχύθηκε ήδη, ενώ θα ακολουθήσει η πρόσληψη και άλλων φοιτητών ιατρικής.

Το μέτρο πάντως που άρχισε να αποδίδει είναι οι εκκλήσεις προς τις επιχειρήσεις για λήψη έκτακτων εσωτερικών μέτρων προκειμένου να μειωθούν οι επαφές μεταξύ των εργαζομένων. Ήδη οι πλείστες προχώρησαν σε ομαδοποίηση του προσωπικού τους και στο μέτρο της κατ’ οίκον εργασίας. Μέτρα που στις περισσότερες επιχειρήσεις είναι διάρκειας δύο εβδομάδων.

Τα μέτρα που ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας, εξάλλου εφαρμόστηκαν για πρώτη ημέρα σε όλα τα σχολεία και έχουν σχέση με πιο αυστηρή τήρηση των πρωτοκόλλων και τη δημιουργία μηχανισμού ιχνηλάτησης που θα συνδράμει στην ιχνηλάτηση σε περίπτωση εντοπισμού θετικού κρούσματος.

Μεγάλη βαρύτητα δίδεται και στον τομέα της ενημέρωσης του κόσμου, αφού από αυτόν εξαρτάται η απόδοση των νέων μέτρων που επιβλήθηκαν.

Περαιτέρω μέτρα εάν χρειαστεί
Όλες οι εμπλεκόμενες Υπηρεσίες, συνεχίζουν να βρίσκονται σε κόκκινο συναγερμό προκειμένου να διασφαλίσουν την τήρηση των μέτρων. Από την πλευρά τους οι επιστήμονες αναλύουν τα δεδομένα, για να διαπιστωθεί κατά πόσον η κατάσταση έχει εκτροχιαστεί και σε άλλες περιοχές πλην της Λεμεσού. Ενδείξεις ευρείας διασποράς, υπάρχουν στην Πάφο, ωστόσο αυξημένα κρούσματα καταγράφονται και στις υπόλοιπες επαρχίες.

Η Κυβέρνηση προτίθεται να προχωρήσει, πάντως στην άμεση λήψη νέων έκτακτων μέτρων, εάν διαφανεί πως υπάρχει ανεξέλεγκτη διασπορά και σε άλλες περιοχές, χωρίς να αποκλείεται ο καθορισμός με διάταγμα της απαγόρευσης της κυκλοφορίας στη Λεμεσό.
 
Θεωρείται επίσης βέβαιο, πως επί τάπητος θα τεθούν νέα μέτρα εάν για δύο με τρία συνεχόμενα εικοσιτετράωρα, καταγραφούν πάνω από 150-200 κρούσματα ημερησίως.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ετοιμάζεται για τα χειρότερα το Νοσοκομείο Αναφοράς-Ενισχύεται το προσωπικό του
 
Σε ετοιμότητα βρίσκονται και τα νοσοκομεία, όπου είναι στραμμένα πλέον όλα τα βλέμματα, λόγω της αύξησης των εισαγωγών τα τελευταία εικοσιτετράωρα. 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Παραπέμπονται σε δίκη ενώπιον Κακουργιοδικείου οι τέσσερις ανήλικοι για τα επεισόδια στα Λειβάδια το Μ. Σάββατο
Επενδύει στη συμβολή της ΕΕ ο Πρόεδρος για το Κυπριακό-«Λειτουργεί προς την κατεύθυνση της Τουρκίας»
Προεκλογικές σκοπιμότητες βλέπει πίσω από τις αντιδράσεις για τους κυνηγούς ο ΠτΔ-«Οι θεσμοί να βρίσκουν τρόπο να συνεργάζονται»
Χειροπέδες σε 27χρονο για ληστείες περιπτέρων στη Λευκωσία
Μάγδα Φύσσα: «Ο φασισμός δηλητηριάζει τα παιδιά, να κερδίσουμε τις νέες γενιές»
Εντοπίστηκε το υποστατικό από το οποίο προμηθεύτηκαν το καγκουρό οι αλλοδαποί στη Δερύνεια
Το προφητικό τηλεφώνημα του νέου Πάπα στον αδελφό του και η συμβουλή του που αγνόησε
Παπάς στην Δράμα ήταν πληροφοριοδότης οργανωμένης συμμορίας κακοποιών
Μπήκε σε κτήριο για διάρρηξη αλλά τον πρόδωσε ο συναγερμός-Χειροπέδες σε 28χρονο
Χειροπέδες σε δυο πρόσωπα για κλοπές στη Λεμεσό-Εντοπίστηκε στην κατοχή του κλοπιμαία περιουσία