Οδικά έργα στις επαρχίες Λάρνακας και Λεμεσού πραγματοποιεί το Τμήμα Δημοσίων Εργων

Οδικά έργα στις επαρχίες Λάρνακας και Λεμεσού πραγματοποιεί το Τμήμα Δημοσίων Έργων.

Ανακοίνωση του Τμήματος Δημοσίων Έργων αναφέρει ότι " την περίοδο 26/10/2020  - 04/12/2020, καθημερινά εκτός Σαββατοκύριακων και αργιών μεταξύ των ωρών 08:30-14:30  σε τμήμα των αυτοκινητοδρόμων Αεροδρόμιο Λάρνακας-Παραλίμνι και Λάρνακας - Λευκωσίας στο δρόμο Λάρνακας - Κιτίου θα εκτελούνται εργασίες κλαδέματος δέντρων στην κεντρική νησίδα και στο έρεισμα από το Τμήμα Δασών".

Συγκεκριμένα μεταξύ των ημερομηνιών " 26/10/2020 – 10/11/2020, στο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Αεροδρομίου Λάρνακας – Παραλίμνι, στη βύθιση του κυκλικού κόμβου `Ριζοελιάς` θα κλείνει το έρεισμα του δρόμου, για μήκος 200μ. και στις δύο κατευθύνσεις, εναλλάξ".

Επίσης, από 02/11/2020 μέχρι 03/11/2020, σε τμήματα των αυτοκινητοδρόμων Αεροδρομίου Λάρνακας – Παραλιμνίου και Λάρνακας - Λευκωσίας, παρά τον κυκλικό κόμβο Ριζοελιάς, στις κατευθύνσεις προς και από τον κόμβο, θα κλείνει τμηματικά η μία λωρίδα κυκλοφορίας για μήκος 100m.

Τέλος στις 04/11/2020,  στον δρόμο Λάρνακας – Κιτίου, μεταξύ των κυκλικών κόμβων του Παλαιού Αεροδρομίου και του Νέου Αεροδρομίου Λάρνακας, θα κλείνει τμηματικά για μήκος 1 km η δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας και από τις δύο κατευθύνσεις, εναλλάξ.

Κατά την διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών θα κλείνει τμηματικά η δεξιά λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας, σε μήκος 1χλμ. περίπου και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στην αριστερή λωρίδα.

 Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λεμεσού του Τμήματος Δημοσίων Έργων αναφέρει, επίσης, ότι στον Αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας - Λεμεσού, τμήμα Μονής - Χοιροκοιτίας, έχουν αρχίσει οι εργασίες για την αντικατάσταση πληροφοριακών πινακίδων.

Οι εργασίες θα διαρκέσουν μέχρι την Παρασκευή 30/10/2020 από τις 09:30 μέχρι τις 15:00 καθημερινά εκτός Σαββάτου, Κυριακής και 28ης Οκτωβρίου.

Κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των εργασιών θα κλείνει τμηματικά ανά πάσα στιγμή λωρίδα βραδείας κυκλοφορίας, στην κατεύθυνση από Λεμεσό προς Λευκωσία, σε μήκος μέχρι  1 χλμ. περίπου κάθε φορά και η κυκλοφορία θα διοχετεύεται στην άλλη λωρίδα κυκλοφορίας.

Επιπλέον, το Σάββατο 24/10/2020 και την Κυριακή 25/10/2020 μεταξύ των ωρών 06:30 - 14:30, στον Αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας - Λεμεσού με κατεύθυνση προς Λεμεσό, από την έξοδο Βασιλικού μέχρι την έξοδο προς Πεντάκωμο, θα διεξάγονται εργασίες τραβήγματος καλωδίου από ιδιωτική εταιρεία τηλεπικοινωνιών.

Κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των εργασιών θα κλείνει η λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας με κατεύθυνση από Λευκωσία προς Λεμεσό σε μήκος 2000 μ. περίπου και η κυκλοφορία θα διοχετεύεται στη λωρίδα βραδείας κυκλοφορίας.

Το Τμήμα Δημοσίων Έργων απολογείται για την αναπόφευκτη ταλαιπωρία που θα προκληθεί και καλεί το κοινό όπως επιδείξει την απαραίτητη κατανόηση και υπομονή και να  συμμορφώνεται με την προσωρινή οδική σήμανση.

Το κοινό μπορεί να ενημερωθεί για τις πιο πάνω προγραμματισμένες εργασίες μέσω της ιστοσελίδας www.traffic4cyprus.org.cy στην οποία δίνεται χαρτογραφική απεικόνιση των εργασιών και των επιπτώσεων τους στην κυκλοφορία κατά τη διάρκεια τους.

Δειτε Επισης

Επιστολή στον ΓΓ του ΟΗΕ από τ/κ σύνδεσμο που ζητά αναγνώριση ψευδοκράτους
Απαντά στην Ελεγκτική το Τμήμα Δασών-«Τα δύο έργα εξυπηρετούν κοινωφελείς σκοπούς»
Ενίσχυση της ασφάλειας στο νερό με νέα νομοθεσία για πισίνες
Στις 22 Ιουλίου τα αποτελέσματα για ΑΑΕΙ Κύπρου και Στρατιωτικές Σχολές Ελλάδας
Διευκρινίσεις από Τμήμα Αλιείας-«Μόνο ένα περιστατικό ρύπανσης από πετρελαιοειδή σε θάλασσα της Λεμεσού»
Εργασίες ασφαλτόστρωσης στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού
Στο μικροσκόπιο της Ελεγκτικής το αναψυκτήριο στο Πάρκο Ακαδημίας-Ευθύνες σε Τμ. Δασών και μη ορθός προγραμματισμός
Η επίδραση του 1974 στην κυπριακή και την ελλαδική λογοτεχνία
Στους 36 βαθμούς η θερμοκρασία-Αναμένονται βροχές στα ορεινά
Άκουσε τα αιτήματα των τυφλών ο ΟΚΥπΥ αλλά τα κενά για τα άτομα με αναπηρία παραμένουν κραυγαλέα