Συζητούν εκ νέου για το συνταξιοδοτικό οι εκπαιδευτικοί-Δηλώνουν έτοιμοι για λήψη μέτρων

Οι εκπαιδευτικές οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ πραγματοποίησαν σήμερα την πρώτη κοινή συνάντηση μετά τις πρόσφατες εκλογές της ΟΕΛΜΕΚ και της ΠΟΕΔ και εξέφρασαν την αποφασιστικότητά τους να δράσουν εάν χρειαστεί και με δυναμικό τρόπο, με στόχο να πιεστεί η Κυβέρνηση να επιλύσει το συνταξιοδοτικό ζήτημα των εκπαιδευτικών που μονιμοποιήθηκαν μετά τον Οκτώβριο του 2011.

Σε ανακοίνωσή τους αναφέρεται επίσης πως επαναβεβαίωσαν τη βούλησή τους για συνέχιση της στενής συνεργασίας που οικοδομήθηκε τα τελευταία χρόνια, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή τους.

Όπως σημειώνεται, μέσα σε αυτό το πλαίσιο συμφώνησαν να είναι σε διαρκή επικοινωνία και συντονισμό, στην προσπάθειά τους να επιλυθεί επιτέλους το συνταξιοδοτικό ζήτημα των εκπαιδευτικών που μονιμοποιήθηκαν μετά τον Οκτώβριο 2011.

«Συγκεκριμένα, εκφράζουν την αποφασιστικότητά τους, εάν χρειαστεί και με δυναμικό τρόπο, με στόχο να πιεστεί η Κυβέρνηση να επιλύσει, μετά από 9 χρόνια, το σοβαρό αυτό πρόβλημα, όπως είχε δεσμευτεί επανειλημμένως», προστίθεται.

Οι εκπαιδευτικές οργανώσεις επαναλαμβάνουν τον στόχο τους, για ένταξη όλων των συναδέλφων που παραμένουν ανασφάλιστοι μετά το 2011 σε Κρατικό Συνταξιοδοτικό Σχέδιο, το οποίο θα διασφαλίζει ίσα δικαιώματα για όλους τους συναδέλφους.

Για τον λόγο αυτό οι εκπαιδευτικές οργανώσεις θα πραγματοποιήσουν συνάντηση με την ΠΑΣΥΔΥ, τη Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2020.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ 

Δειτε Επισης

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο... Έφυγε από τη ζωή η σπουδαία σκηνοθέτρια Ιρένα Ιωαννίδου
ΒΙΝΤΕΟ: Καταγγελίες Φαίδωνα για άθλιες συνθήκες διαμονής μεταναστών-Πώς απαντά το Υφ. Πρόνοιας
Η ενημέρωση του Γραφείου Επιτρόπου Επικοινωνιών για την υποχρεωτική ταυτοποίηση προπληρωμένων SIM
Υπ. Άμυνας: Επιτακτική ανάγκη να τεθεί η ενίσχυση αμυντικών δυνατοτήτων ως ύψιστη προτεραιότητα
Αποκαταστάθηκε βλάβη σε αγωγό υδροδότησης στη Λεμεσό
Ολοκληρώνεται η διοικητική έρευνα για τον θάνατο του 33χρονου μεταμοσχευμένου-«Κανονικά πρέπει να το έχουμε μέχρι αύριο»
Χ. Παρπαρίνου: Η φωνή τους ακούγεται δυνατά στο εξωτερικό, αλλά αγνοείται στο σπίτι τους
Επιστολή στον ΓΓ του ΟΗΕ από τ/κ σύνδεσμο που ζητά αναγνώριση ψευδοκράτους
Απαντά στην Ελεγκτική το Τμήμα Δασών-«Τα δύο έργα εξυπηρετούν κοινωφελείς σκοπούς»
Ενίσχυση της ασφάλειας στο νερό με νέα νομοθεσία για πισίνες