Συναινετική επιλογή για την Προεδρία προτείνει το ΑΚΕΛ-Δεν έριξε ακόμα το όνομα του Αδάμου

Την συλλογική εξεύρεση μίας συναινετικής επιλογής για την Προεδρία της Βουλής προτείνει το ΑΚΕΛ, ενώ το όνομα του βουλευτή του Αδάμου Αδάμου «παίζει» έντονα τις τελευταίες ώρες στους διαδρόμους της Βουλής για αντικατάσταση του Δημήτρη Συλλούρη.
 
Το ΑΚΕΛ, πάντως, στην ανακοίνωσή του απέφυγε να αναφερθεί σε κάποιο όνομα και περιορίστηκε να επισημάνει το γεγονός πως μεσολαβεί πολύ μικρό διάστημα μέχρι τις βουλευτικές εκλογές.
 
 
«Η παραίτηση του κ. Συλλούρη από το αξίωμα του Προέδρου της Βουλής ήρθε με καθυστέρηση. Τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες έχουν προστεθεί σε παλαιότερες αποκαλύψεις για θέματα διαφθοράς και διαπλοκής και καταβαραθρώνουν την εμπιστοσύνη που οφείλουν να εμπνέουν οι πολιτειακοί αξιωματούχοι προς τους θεσμούς που υπηρετούν», ανέφερε το κόμμα.
 
«Όσο αφορά το νέο Πρόεδρο της Βουλής, το ΑΚΕΛ εκτιμά ότι πρέπει να ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι μεσολαβεί ένα πολύ μικρό διάστημα μέχρι τις βουλευτικές εκλογές. Εκτιμούμε ότι η επιδίωξη θα πρέπει να είναι η εξεύρεση, συλλογικά, μιας συναινετικής επιλογής για την Προεδρία του σώματος κατά την περίοδο αυτή», κατέληξε το ΑΚΕΛ.
 
Σε αντίθεση με το ΑΚΕΛ που επέλεξε, στο παρόν στάδιο, να μην ρίξει ακόμη επίσημα στο τραπέζι το όνομα του Αδάμου Αδάμου, η Συνεργασία Δημοκρατικών Δυνάμεων τον έχει προτείνει ανοιχτά. Αφού σημειώνει με ικανοποίηση την παραίτηση του Δημήτρη Συλλούρη από την Προεδρία της Βουλής των Αντιπροσώπων, σε ανακοίνωση αναφέρει πως «για σκοπούς συναίνεσης, ενότητας και εύρυθμης λειτουργίας της Βουλής, μακριά από αντιπαραθέσεις και αχρείαστες συγκρούσεις, θα προτείνει τον συνάδελφο Αδάμο Αδάμου, ο οποίος χαίρει ευρύτερης εκτίμησης για το ήθος του, τις ικανότητες του και το συναινετικό του χαρακτήρα και καλεί τις πολιτικές δυνάμεις όπως συμβάλουν στην δημιουργία κλίματος ενότητας, ιδιαίτερα αυτές τις δύσκολες ώρες».
 

Δειτε Επισης

«Ως ελληνισμός οφείλουμε να μην τρέφουμε ψευδαισθήσεις ότι με την Τουρκία μπορεί να λειτουργήσει ο κατευνασμός»
Δεν πέφτει στην παγίδα Τατάρ η Κυβέρνηση-Απορρίπτει τα περί παροχής νερού από τον παράνομο αγωγό
Συνεχάρη τον νέο ΥΠΕΞ του Λιβάνου ο Κόμπος-«Ανυπομονώ να συναντηθώ σύντομα μαζί σας»
Κρίσιμη Δευτέρα για το Κυπριακό-Καθοριστικές οι επαφές της Ντι Κάρλο με τους δύο ηγέτες
Πώς απαντά για πρόταση προτεραιότητας του εκάστοτε προέδρου του ΔΗΣΥ για υποψηφιότητα σε Προεδρικές ο Καρούσος
Ενόχλησε Ερχιουρμάν η αυστηροποίηση ποινών για σφετεριστές-«Η επίλυση περιουσιακού συνδέεται με τη λύση»
Πάνω από 90% οι Κύπριοι ιδιοκτήτες ακίνητης ιδιοκτησίας στις ελεύθερες περιοχές-Έδωσε στοιχεία στη Βουλή ο ΥΠΕΣ
Η ψήφος στα 17, η πολιτική παιδεία και η σφαιρική αντίληψη του κόσμου
Πρότεινε στον Πρόεδρο να μας δώσουν νερό από τον παράνομο αγωγό ο Τατάρ
Μόνιμο Δικαστήριο των Λαών: Εγκλήματα Τουρκίας σε Κύπρο και Κουρδιστάν-Η ιστορία κλαίει και ζητά δικαιοσύνη»