Η νέα αντεπίθεση Πιττάτζη, οι ισχυρισμοί του και πώς απαντά στο «Τhis is Cyprus»

Βγαίνει ξανά μπροστά ο δικηγόρος, Ανδρέας Πιττάτζης, ο οποίος βρίσκεται στο στόχαστρο μετά τις αποκαλύψεις του Al Jazzeera, με τον ίδιο να επιμένει πως τα όσα καταγράφονται στο βίντεο τα είπε επί σκοπού, ώστε να αλιεύσει πληροφορίες γύρω από τον επίδοξο επενδυτή.
 
Σε δηλώσεις του στο ΡΙΚ ο κ. Πιττάτζης ανέφερε ότι, «θυμάμαι πριν να φάμε μαζί, έστειλα μήνυμα στον άλλο μεσίτη. Τους είπα ήταν όλα πιθανά για να μαζέψω καταγγελίες. Γιατί την ίδια μέρα έβγαλα το τηλέφωνο πάνω και ηχογράφησα. Είμαι υποχρεωμένος να τα έχω. Του είπα 'κ. Τζιοβάνη πρόσεχε τους, δεν μου άρεσαν αυτοί άνθρωποι, πρόσεχε τους'».
 
Σύμφωνα με τον κ. Πιττάτζη, έκανε συγκεκριμένες αναφορές αλλά το πρόβλημα, είπε, είναι πως αυτή τη στιγμή λιθοβολούμε. «Έχω την αναφορά που έκανα αλλά απαγορεύεται να τη δώσω σε οποιονδήποτε δημοσιογράφο, που ενδεχομένως να γράφει και αυτά που τους είπα. Ενδεχομένως να γράφεται ότι ο λόγος που το έκανα ήταν να μαζέψω πληροφορίες. Αν την αποκαλύψω αυτή θα διαπράξω αδίκημα όμως»μ πρόσθεσε.
 
Διευκρίνισε, παράλληλα, πως δεν ήταν στο δείπνο που έγινε στις 26 Οκτωβρίου. «Γιατί πριν τη συνάντησή τους, τους είχα ενημερώσει. Είπα και του κ. Τζιοβάννη ρίξε τα πάνω μου, γιατί αυτοί είναι επικίνδυνοι άνθρωποι. Εγώ είμαι ελεγχόμενη οντότητα γιατί έχω υποχρέωση να γίνει αναφορά», δήλωσε περαιτέρω.

Διερωτήθηκε «σε αυτό το υπέροχο ντοκιμαντέρ γιατί δεν έβαλαν μέσα την αναφορά; Εγώ είμαι ένας δικηγόρος στο Παραλίμνι της Αμμοχώστου της Κύπρου και δεν είμαι στο Al Jazzeera», τόνισε.
 
Κληθείς να σχολιάσει την αναφορά του στο βίντεο πως «αυτή είναι η Κύπρος», ο δικηγόρος ανέφερε πως «αυτό το μήνυμα, εάν θα μπω στη διαδικασία να δικαιολογήσω τι είπα, τότε αναιρώ τι είπα. Προσπαθούσα να αλιεύσω πληροφορίες. Είναι καταγεγραμμένα και δεν μπορώ να τα αναιρέσω. Εάν είχα πρόθεση να συνεργαστώ με αυτούς τους ανθρώπους γιατί να κάνω αναφορά σε αυτούς και στον σύλλογό μας;», πρόσθεσε.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Πρότεινε στον Πρόεδρο να μας δώσουν νερό από τον παράνομο αγωγό ο Τατάρ
Μόνιμο Δικαστήριο των Λαών: Εγκλήματα Τουρκίας σε Κύπρο και Κουρδιστάν-Η ιστορία κλαίει και ζητά δικαιοσύνη»
Μόνιμο Δικαστήριο των Λαών: Εγκλήματα Τουρκίας σε Κύπρο και Κουρδιστάν-Η ιστορία κλαίει και ζητά δικαιοσύνη»
Ελπίδα για εξεύρεση κοινού εδάφους ενόψει επίσκεψης Ντι Κάρλο εξέφρασε η Κολάτσκο-«Να τεθεί κάτι συγκεκριμένο στο τραπέζι»
Ερχιουρμάν: Ορθολογικός δρόμος προς λύση Κυπριακού η ενεργειακή συνεργασία
Με τις εκλογές σχετίζονται οι σημαντικότερες καταστατικές αλλαγές που προωθούνται στον ΔΗΣΥ
Τη διαφωνία του με συνεργασία Κυπριακής Δημοκρατίας με ΗΠΑ και Γαλλία εξέφρασε ο Τατάρ
Με συμβολή κυπριακής αντιπροσωπείας απόφαση κατά Τουρκίας από Μόνιμο Δικαστήριο των Λαών
Μ. Ραουνά: Επιτυχής Προεδρία ΕΕ ύψιστη προτεραιότητα για Κυβέρνηση και ΠτΔ
Επίσημη ανακοίνωση για ταξίδι ΝτιΚάρλο-Προετοιμάζει την πενταμερή στο τρίγωνο Λευκωσίας, Αθήνας, Άγκυρας