Ψάχνουν τους οπαδούς για τα επεισόδια στο οδόφραγμα-Στο μικροσκόπιο τα βίντεο
07:15 - 12 Οκτωβρίου 2020

Στο μικροσκόπιο της Αστυνομίας βρίσκονται τα βίντεο από τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν στο οδόφραγμα της Δερύνειας, μετά από οργανωμένη πορεία, όπως διαφάνηκε των οργανωμένων οπαδών της Ανόρθωσης, αφού έφεραν διακριτικά της ομάδας της Αμμοχώστου, το βράδυ της Κυριακής.
Συγκεκριμένα, γύρω στις επτά το απόγευμα, δεκάδες άτομα που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κουκούλες, κατευθύνθηκαν προς το οδόφραγμα, ενώ κατάφεραν να σπάσουν το κιγκλίδωμα της «γραμμής», ανάβοντας την ίδια ώρα πυρσούς και φωτοβολίδες. Με ελληνικές σημαίες, επίσης, οι οργανωμένοι φώναζαν διάφορα συνθήματα, μεταξύ αυτών «Η Κύπρος είναι ελληνική» και «Τούρκοι δολοφόνοι», ενώ έριχναν πυροτεχνήματα.
@monoapoel1926 Οργανωμένοι οπαδοί της Ανόρθωσης "έσπασαν" το οδόφραγμα Δερύνειας πριν από λίγο... ##givefamagustaback ##famagusta ##cyprus ##fyp ##respect
♬ πρωτότυπος ήχος - APOEL 1926
Αμέσως στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομία και λίγη ώρα αργότερα οι διαμαρτυρόμενοι αποχώρησαν. Οι Αρχές, συνεχίζουν τις εξετάσεις, έτσι ώστε να βρεθούν οι οπαδοί που προκάλεσαν τα έκτροπα, ενώ στο μέρος, καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, βρίσκονταν δυνάμεις της Αστυνομίας.
Αξίζει να σημειωθεί πάντως, ότι λίγη ώρα αργότερα οι Τουρκοκύπριοι από την πλευρά τους συγκεντρώθηκαν στο οδόφραγμα και έστειλαν τα δικά τους μηνύματα, ως… απάντηση στους Ελληνοκύπριους.
Derinya Sınır Kapısında eylem yapan Rumlar’a Mehter Marşı dinletildi. pic.twitter.com/0PIVELPxjr
— BAU DEGS (@BAUDEGS) October 11, 2020