Οι ΗΠΑ καλούν σε διαπραγματεύσεις τη Βόρεια Κορέα για την αποπυρηνικοποίησή της

Ανώτερος αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης χαρακτήρισε σήμερα «απογοητευτική» την παρουσίαση ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου, άγνωστου μέχρι πρότινος, από τη Βόρεια Κορέα και κάλεσε την κυβέρνηση να διαπραγματευτεί για την επίτευξη πλήρους αποπυρηνικοποίησης.

Σύμφωνα με αναλυτές, ο πύραυλος που παρουσιάστηκε πάνω σε όχημα μεταφοράς με 11 άξονες, θα είναι ένας από τους μεγαλύτερους διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους παγκοσμίως, εάν καταστεί λειτουργικός.

«Είναι απογοητευτικό να βλέπουμε τη Λαϊκή Δημοκρατία της Βόρειας Κορέας να συνεχίζει να δίνει προτεραιότητα στο απαγορευμένο πυρηνικό και βαλλιστικό πυραυλικό της πρόγραμμα αντί να εργάζεται για ένα φωτεινότερο μέλλον για τον βορειοκορεατικό λαό», δήλωσε ο αξιωματούχος.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες καλούν τη Λαϊκή Δημοκρατία της Βόρειας Κορέας να συμμετάσχει σε συνεχείς και ουσιαστικές διαπραγματεύσεις προκειμένου να επιτευχθεί πλήρης αποπυρηνικοποίηση».

Πηγή: Έθνος

Δειτε Επισης

Τι προβλέπει η εκεχειρία για τους δασμούς μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας
Θέλει την παρουσία Τραμπ στις διαπραγματεύσεις στην Τουρκία ο Ζελένσκι
Απελευθερώθηκε μετά από 584 ημέρες ομηρίας από την Χαμάς ο Ίνταν Αλεξάντερ
Ο Τραμπ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μεταβεί στην Τουρκία για συνομιλίες με Ρωσία και Ουκρανία
Τραμπ: Εμπόδισα μια πυρηνική σύρραξη μεταξύ της Ινδίας και του Πακιστάν
Πώς από ένα κουτί τσιγάρα έφθασαν στην εξιχνίαση δολοφονίας 48 χρόνια μετά
Η επόμενη μέρα της συμφωνίας ΗΠΑ και Κίνας για τους δασμούς-Ερωτηματικό οι σπάνιες γαίες
ΗΠΑ και Κίνα συμφώνησαν σε εμπορικό μορατόριουμ 90 ημερών-Ρίχνουν τους δασμούς κατά 115%
Ανακοίνωσε τη διάλυσή του και το τέλος του ένοπλου αγώνα κατά της Τουρκίας το ΡΚΚ
Διάψευση πως ο Μακρόν έκανε κοκαΐνη με τον Μερτς στο τρένο για Κίεβο-Τα βίντεο που προκάλεσαν θεωρίες συνωμοσίας