Πρόεδρος Ναγκόρνο Καραμπάχ: Η κατάσταση είναι πιο ήρεμη, αλλά η εκεχειρία είναι εύθραυστη

Ο Αρμένιος επικεφαλής του αυτονομιστικού θυλάκου του Ναγκόρνο Καραμπάχ δήλωσε σήμερα πως η κατάσταση είναι «πιο ήρεμη» απ' ό,τι χθες στο μέτωπο που φέρνει αντιμέτωπες τις δυνάμεις του με εκείνες του Αζερμπαϊτζάν κατά τη δεύτερη ημέρα μιας εύθραυστης εκεχειρίας.

«Χθες το διαπιστώσαμε όλοι, δεν υπήρχε κατάπαυση του πυρός. Φαίνεται πως από σήμερα το πρωί είναι πιο ήρεμα, αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει πολύ γρήγορα», δήλωσε ο Αραΐκ Αρουτιουνιάν, ο αυτονομιστής πρόεδρος, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, κάνοντας πάντως λόγο για «μερικές ανταλλαγές πυροβολισμών και όλμων».

Ο Αρουτιουνιάν κατηγόρησε τις αζερινές δυνάμεις ότι προσπάθησαν ανεπιτυχώς να καταλάβουν την πόλη Αντρούτ και δήλωσε πως η διαδικασία της ανταλλαγής αιχμαλώτων μεταξύ των δύο πλευρών θα έπρεπε να έχει αρχίσει σήμερα, αλλά είναι ασαφές το αν και το πότε μπορεί να πραγματοποιηθεί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Τι προβλέπει η εκεχειρία για τους δασμούς μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας
Θέλει την παρουσία Τραμπ στις διαπραγματεύσεις στην Τουρκία ο Ζελένσκι
Απελευθερώθηκε μετά από 584 ημέρες ομηρίας από την Χαμάς ο Ίνταν Αλεξάντερ
Ο Τραμπ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μεταβεί στην Τουρκία για συνομιλίες με Ρωσία και Ουκρανία
Τραμπ: Εμπόδισα μια πυρηνική σύρραξη μεταξύ της Ινδίας και του Πακιστάν
Πώς από ένα κουτί τσιγάρα έφθασαν στην εξιχνίαση δολοφονίας 48 χρόνια μετά
Η επόμενη μέρα της συμφωνίας ΗΠΑ και Κίνας για τους δασμούς-Ερωτηματικό οι σπάνιες γαίες
ΗΠΑ και Κίνα συμφώνησαν σε εμπορικό μορατόριουμ 90 ημερών-Ρίχνουν τους δασμούς κατά 115%
Ανακοίνωσε τη διάλυσή του και το τέλος του ένοπλου αγώνα κατά της Τουρκίας το ΡΚΚ
Διάψευση πως ο Μακρόν έκανε κοκαΐνη με τον Μερτς στο τρένο για Κίεβο-Τα βίντεο που προκάλεσαν θεωρίες συνωμοσίας