Περήφανος για τις διμερείς σχέσεις Κύπρου-ΗΠΑ ο Πομπέο

Μήνυμα Πομπέο για την 60ή επέτειο της ανεξαρτησίας της Κύπρου, περήφανος για τις διμερείς σχέσεις
 
Υπερήφανος για την εμβάθυνση της σχέσης ασφάλειας Κύπρου - ΗΠΑ, η οποία θα προωθήσει την ειρήνη και τη σταθερότητα σε ολόκληρη την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, δήλωσε ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, σε γραπτή ανακοίνωση με την οποία συγχαίρει το λαό της Κύπρου για την 60ή επέτειο της ανεξαρτησίας του.
 
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κυπριακή Δημοκρατία απολαμβάνουν μια ισχυρή και αναπτυσσόμενη εταιρική σχέση στη διπλωματία, ασφάλεια και οικονομία, την οποία με χαρά παρατήρησα από πρώτο χέρι κατά την επίσκεψή μου στις 12 Σεπτεμβρίου. Οι δύο χώρες μας συνεργάζονται στενά για κρίσιμα ζητήματα, όπως την αντιτρομοκρατία, την καταπολέμηση του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων».
 
Ο Μάικ Πομπέο ανέφερε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες βλέπουν την Κυπριακή Δημοκρατία ως αξιόλογο εταίρο στις προσπάθειες για προώθηση της περιφερειακής ασφάλειας και ευημερίας και να περιοριστούν οι προσπάθειες κακόβουλων περιφερειακών παραγόντων στην Ανατολική Μεσόγειο, όπως η Ρωσία.
 
Καταλήγοντας ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να υποστηρίζουν τις προσπάθειες για μια συνολική διευθέτηση για την επανένωση του νησιού ως διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, προς όφελος όλων των Κυπρίων καθώς και της ευρύτερης περιοχής».
 

Δειτε Επισης

Πρότεινε στον Πρόεδρο να μας δώσουν νερό από τον παράνομο αγωγό ο Τατάρ
Μόνιμο Δικαστήριο των Λαών: Εγκλήματα Τουρκίας σε Κύπρο και Κουρδιστάν-Η ιστορία κλαίει και ζητά δικαιοσύνη»
Μόνιμο Δικαστήριο των Λαών: Εγκλήματα Τουρκίας σε Κύπρο και Κουρδιστάν-Η ιστορία κλαίει και ζητά δικαιοσύνη»
Ελπίδα για εξεύρεση κοινού εδάφους ενόψει επίσκεψης Ντι Κάρλο εξέφρασε η Κολάτσκο-«Να τεθεί κάτι συγκεκριμένο στο τραπέζι»
Ερχιουρμάν: Ορθολογικός δρόμος προς λύση Κυπριακού η ενεργειακή συνεργασία
Με τις εκλογές σχετίζονται οι σημαντικότερες καταστατικές αλλαγές που προωθούνται στον ΔΗΣΥ
Τη διαφωνία του με συνεργασία Κυπριακής Δημοκρατίας με ΗΠΑ και Γαλλία εξέφρασε ο Τατάρ
Με συμβολή κυπριακής αντιπροσωπείας απόφαση κατά Τουρκίας από Μόνιμο Δικαστήριο των Λαών
Μ. Ραουνά: Επιτυχής Προεδρία ΕΕ ύψιστη προτεραιότητα για Κυβέρνηση και ΠτΔ
Επίσημη ανακοίνωση για ταξίδι ΝτιΚάρλο-Προετοιμάζει την πενταμερή στο τρίγωνο Λευκωσίας, Αθήνας, Άγκυρας