Η μαρτυρία της μοναδικής Ελληνίδας δημοσιογράφου στο Ιράν-«Ο κόσμος είναι ανακουφισμένος»

Τη δική της μαρτυρία για τα γεγονότα στη Μέση Ανατολή έδωσε η δημοσιογράφος Λαμπρινή Θωμά, η οποία βρίσκεται στην Τεχεράνη, προκειμένου να καλύψει τις τελευταίες εξελίξεις.

Η Ελληνίδα δημοσιογράφος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1», αναφέρθηκε στις αντιδράσεις των Ιρανών, μετά και τις χθεσινές (σ.σ. Τετάρτη) πυραυλικές επιθέσεις σε αμερικανικούς στόχους στο Ιράκ.

«Ο κόσμος είναι ήρεμος. Χαίρονται, είναι ανακουφισμένοι και η ζωή κυλάει σε φυσιολογικό ρυθμό» δήλωσε, μεταξύ άλλων.

Υπενθύμισε, άλλωστε, ότι πρόκειται για έναν λαό, ο οποίος έχει «περάσει πολλά» και έχει «έναν άλλο τρόπο να βλέπει τα πράγματα»

Στο ίδιο πλαίσιο, επικαλέστηκε την εμπειρία που είχε από την επίσκεψή της στο Πανεπιστήμιο της Τεχεράνης. «Τα παιδιά είναι χαρούμενα, παίζουν με τα κινητά,  βλέπουν memes. Κάνουν ό,τι και τα υπόλοιπα παιδιά»

Ερωτηθείς, παράλληλα, για το ευρύτερο κλίμα στην ιρανική πρωτεύουσα, η κα Θωμά επανέλαβε ότι όλα κυλούν κανονικά, σαν να μην έχει συμβεί τίποτα.

«Η αγορά άνοιξε κανονικά, οι νοικοκυρές τσακώνονταν, οι καταναλωτές ψώνιζαν. Ήταν λες και δεν είχε γίνει τίποτα».

Εκτίμησε δε, ότι οι Ιρανοί είναι «έτοιμοι να επιστρέψουν σ’ έναν κανονικό ρυθμό ζωής, επειδή θεωρούν ότι έχουν πάρει εκδίκηση» για τον θάνατο του Ιρανού στρατηγού, Κασέμ Σολεϊμανί.

Παρατήρησε πάντως, ότι στους δρόμους και τα καφενεία της Τεχεράνης ακούγονται συνέχεια οι λέξεις «Αμερική» και «Σουλεϊμανί».

Όσον αφορά την επόμενη ημέρα, η Ελληνίδα δημοσιογράφος διαπίστωσε ότι υπάρχει μία προσπάθεια μείωσης της έντασης, καθώς και «οι δύο χώρες έδωσαν στον λαό τους αυτό που ήθελε».

​Υπενθυμίζεται ότι η ένταση στη Μέση Ανατολή κλιμακώθηκε επικίνδυνα τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής, όταν αμερικανικό drone έπληξε αυτοκινητοπομπή, στην οποία επέβαινε ο διοικητής της μονάδας «Quds» των ιρανικών Φρουρών της Επανάστασης, Κασέλ Σολεϊμανί.

Η Τεχεράνη, από την πρώτη στιγμή, προειδοποίησε με αντίποινα και εκδίκηση και στο πλαίσιο αυτό, τα ξημερώματα της Τετάρτης προχώρησε σε πυραυλική επίθεση, στοχεύοντας αμερικανικούς στόχους στο Ιράκ.

Οι εξελίξεις αυτές έχουν προκαλέσει διεθνή αναταραχή, ενώ αρκετές χώρες έχουν ήδη ανακοινώσει τη μείωση της στρατιωτικής τους παρουσίας στο Ιράκ, μετά και το ψήφισμα του ιρακινού Κοινοβουλίου για άμεση αποχώρηση των ξένων στρατιωτικών δυνάμεων.

Δειτε Επισης

Ξέσπασε ο πατέρας του 19χρονου που σκοτώθηκε στο λούνα παρκ-«Ο δήμος δεν είδε, δεν άκουσε»
Τραγική υπόθεση στην Ελλάδα-Δεκατετράχρονη κατήγγειλε πως έπεσε θύμα βιασμού
Επανεκλογή Νίκου Ανδρουλάκη στην αρχηγεία του ΠΑΣΟΚ-Τον συνεχάρη ο Χάρης Δούκας
Νέα στοιχεία για τη δολοφονία του Μπάμπη-Τι έδειξε το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του
Απίστευτο περιστατικό-Ιερέας μέθυσε και επέστρεψε στο σπίτι του χωρίς τα ράσα
Σοκ στη Θεσσαλονίκη-Συνελήφθη ιδιοκτήτης γυμναστηρίου για σεξουαλική παρενόχληση ανήλικης
Νέες ισορροπίες στο ΣΥΡΙΖΑ μετά την απόφαση για αποκλεισμό Κασσελάκη-«Ντροπή σας, το ξεφτιλίσατε»
Πέρασε με μεγάλη πλειοψηφία στην Κ.Ε ΣΥΡΙΖΑ η πρόταση για τον αποκλεισμό Κασσελάκη
Ολόκληρο οπλοστάσιο εντπίστηκε σε σπίτι στο κέντρο της Αθήνας
Θρίλερ στη Θεσσαλονίκη-Ζευγάρι ηλικιωμένων εντοπίστηκε νεκρό στην οικία του