'Εκλεισε λόγω αυξημένης ροής νερού το Φαράγγι του Άβακα

Οι έντονες βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν στην Επαρχία Πάφου προκάλεσαν αυξημένη ροή νερού στο Φαράγγι του Άβακα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Τμήματος Δασών του  Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος προτρέπεται  το κοινό όπως για τη δική του ασφάλεια, λόγω αυξημένης ροής νερού στο Φαράγγι του Άβακα, όπως αποφεύγει τη χρήση του Μονοπατιού, μέχρι που το Τμήμα Δασών επανέλθει με νέα σχετική ανακοίνωση.

Σημειώνεται πως το Φαράγγι του Άβακα είναι ένα από τα πιο αξιόλογα τοπία και χαρακτηρίζεται πολύ επισκέψιμο ολόχρονα, αφού το  χαρακτηρίζεται από την πλούσια βιοποικιλότητα και διαθέτει μεγάλη ποικιλία ειδών χλωρίδας και πανίδας. 

Η πρόσβαση στο φαράγγι γίνεται μέσω ενός μονοπατιού, το οποίο απλώνεται κατά μήκος της κοίτη του ποταμού «Αυγά» και καλύπτεται περιμετρικά από πυκνή βλάστηση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Καλοκαιρινή καταιγίδα στο μενού του καιρού-Στους 38 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Καμία ανησυχία στην Κύπρο από τη μετάλλαξη δότη σπέρματος στο Βέλγιο-Πώς λειτουργεί το σύστημα ελέγχου
Προηγείται η ανακουφιστική φροντίδα πριν την ευθανασία-Η ανάγκη για θεσμοθέτηση και ισότιμη πρόσβαση
Στους 39 βαθμούς η θερμοκρασία σήμερα-Σταθερά στα ύψη μέχρι και την Τρίτη
Οι Παγκύπριες Εξετάσεις φανέρωσαν ξανά το πρόβλημα της υπέρογκης ύλης-Καλείται να βρει λύσεις το ΥΠΑΝ
ΥΠΕΣ: Η Κυβέρνηση στηρίζει με δράσεις τον αγροτικό κόσμο
Σε συμμετοχή όλων για επίλυση του υδατικού καλεί η Παναγιώτου
Πρωτοβουλία για ασφάλεια των παιδιών στο διαδίκτυο συνυπέγραψε η Κύπρος
Άρνηση του ψευδοκράτους να δώσει άδεια στο Δήμο Αμμοχώστου για τους εορτασμούς του κατακλυσμού
Γλίτωσαν την ευθανασία οι σκύλοι που επιτέθηκαν σε γυναίκα και παιδιά στη Λεμεσό-Υπό την προστασία φιλοζωικής οργάνωσης