Τριανταπέντε Τούρκοι στρατιωτικοί στη Λιβύη για να αναλάβουν ρόλο συντονιστή

Η Τουρκία έχει στείλει 35 στρατιωτικούς στη Λιβύη για να στηρίξουν τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση στην Τρίπολη, όμως δεν θα συμμετέχουν σε μάχες, ανέφερε σήμερα τουρκική εφημερίδα επικαλούμενη τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
 
«Η Τουρκία θα αναλάβει έναν ρόλο συντονιστή. Οι στρατιώτες δεν θα συμμετέχουν σε μάχες», δήλωσε ο Ερντογάν σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet.
 
Την προηγούμενη εβδομάδα οι Τούρκοι βουλευτές ενέκριναν την αποστολή στρατιωτών στη Λιβύη για να στηρίξουν την κυβέρνηση εθνικής ενότητας, σύμμαχο της Άγκυρας, απέναντι στον ισχυρό άνδρα της ανατολικής Λιβύης, τον στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ.
 
Ο Ερντογάν επεσήμανε την Κυριακή ότι η ανάπτυξη των Τούρκων στρατιωτών στη Λιβύη ξεκίνησε μετά την έγκριση του κοινοβουλίου.
 
Σύμφωνα με την Hurriyet, 35 Τούρκοι στρατιώτες έχουν σταλεί μέχρι στιγμής στην εμπόλεμη χώρα.
 
«Οι στρατιώτες που θα σταλούν δεν θα λάβουν μέρος στις μάχες», υπογράμμισε ο Τούρκος πρόεδρος, ενώ άλλοι αξιωματούχοι της χώρας ανέφεραν επανειλημμένα ότι το προσωπικό που πηγαίνει στη Λιβύη θα «συμβουλεύει» και «θα εκπαιδεύει» τον στρατό της κυβέρνησης εθνικής ενότητας.
 
Ο στρατάρχης Χάφταρ έχει τη στήριξη μεταξύ άλλων της Αιγύπτου και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων που του προσφέρουν διπλωματική και στρατιωτική βοήθεια. Οι δύο αυτές χώρες είναι περιφερειακοί αντίπαλοι της Τουρκίας, η οποία είναι σύμμαχος της κυβέρνησης εθνικής ενότητας, όπως και του άλλου υποστηρικτή της, του Κατάρ.
 
Ο Ερντογάν δήλωσε ότι «2.500 μισθοφόροι της ομάδας Wagner», μιας ρωσικής, ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας, επίσης μάχονται στο πλευρό του Χάφταρ, κάτι που η Μόσχα διαψεύδει.
 
Πηγή: ΑΠΕ
 

Δειτε Επισης

Χάος για χιλιάδες επιβάτες που έχουν αποκλειστεί στο αεροδρόμιο της Ντόχα
Νέο μήνυμα από τον γιο του Σάχη στους Ιρανούς-Το καθεστώς καταρρέει, μόνο εμείς μπορούμε να το τελειώσουμε
ΒΙΝΤΕΟ: Βρετανός παιδόφιλος διοργάνωσε «γάμο» με 9χρονη Ουκρανή στη Disneyland
Τζιχαντιστική ομάδα ανέλαβε την ευθύνη για τη φονική επίθεση αυτοκτονίας σε ορθόδοξη εκκλησία στη Δαμασκό
Οι πρώτες ρωγμές στις σχέσεις Τραμπ με Νετανιάχου-Πώς «διαβάζει» η Τεχεράνη τις εξελίξεις
Ο Τραμπ διαβεβαιώνει ότι το Ισραήλ δεν πρόκειται να επιτεθεί ξανά στο Ιράν
Ο Νετανιάχου εξετάζει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών υπό το φως της επίθεσης του Ισραήλ στο Ιράν
Κατέρρευσε η εκεχειρία-Προειδοποιεί για αντίποινα το Ισραήλ, το Iράν διαψεύδει ότι εκτόξευσε πυραύλους
Το Κατάρ καταδικάζει την ιρανική επίθεση σε αμερικανική βάση και καλεί σε διπλωματική αποκλιμάκωση
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που ιρανικός πύραυλος χτυπά πολυκατοικία στην Μπερ Σεβά