Συζήτησαν τα βήματα που πρέπει να γίνουν μέχρι το τέλος του έτους Φον ντερ Λάιεν-Τζόνσον

Την πρώτη συνάντησή τους είχαν στην Ντάουνινγκ Στριτ το απόγευμα ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον και η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής διαπραγματευτή της Κομισιόν Μισέλ Μπαρνιέ, που συνόδευε τη Γερμανίδα Πρόεδρο της Κομισιόν, κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν τα βήματα που πρέπει να γίνουν μέχρι το τέλος του έτους για την επίτευξη μιας συμφωνίας επί της μελλοντικής διμερούς εμπορικής σχέσης.

Ο κ. Μπαρνιέ ανέφερε μέσω Twitter ότι η διαπραγμάτευση θα οδηγήσει σε αυτή τη νέα σχέση, η οποία δεν θα είναι όμως τόσο στενή όσο σήμερα.

«Ο χρόνος είναι περιορισμένος. Ένα νέο ρολόι μέτρα αντίστροφα. Η προσοχή μας είναι στην εφαρμογή της Συμφωνίας Αποχώρησης και στην προετοιμασία των διαπραγματεύσεων από την πλευρά της ΕΕ», σημείωσε ο Γάλλος αξιωματούχος της Κομισιόν.

Η Ντάουνινγκ Στριτ είχε πει ότι ο Πρωθυπουργός Τζόνσον θα επέμενε στη συνάντηση πως δεν πρόκειται να υπάρξει παράταση της μεταβατικής περιόδου πέραν από την 31η Δεκεμβρίου 2020, καθώς μια εμπορική συμφωνία είναι δυνατή μέχρι τότε.

Θα πρόσθετε ότι η νέα σχέση θα βασίζεται σε μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου και όχι σε ευθυγράμμιση της Βρετανίας με τους κανονισμούς των Βρυξελλών.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ  

Δειτε Επισης

Aυτές είναι οι πιο ευτυχισμένες πόλεις στον κόσμο-Ποια ευρωπαϊκή βρίσκεται στην κορυφή
Ξανά σε σε ισχύ το ένταλμα σύλληψης του πρώην προέδρου της Βολιβίας Έβο Μοράλες
Μία νεκρή από την πτώση οχήματος σε πλήθος στη Γερμανία-Επτά τραυματίες
ΒΙΝΤΕΟ: Τουλάχιστον 20 πλήγματα του Ισραήλ στη Συρία-Ένας άμαχος νεκρός
Κοντά στους πενήντα οι τραυματίες από επίθεση με drone στο Χάρκοβο-Σφυροκοπεί η Ρωσία
Λήξη συναγερμού για τσουνάμι στη Χιλή μετά τον σεισμό-Αίρεται η εντολή εκκένωσης
Δολοφόνησαν TikToker στη Τζαμάικα ενώ έκανε live με έναν φίλο του-Τον πυροβόλησε άνδρας πισώπλατα
Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πλήθος στη Στουτγκάρδη-Αναφορές για τουλάχιστον οκτώ τραυματίες
ΒΙΝΤΕΟ: Εκκενώθηκαν παράκτιες περιοχές στη Χιλή μετά τον σεισμό 7,4 Ρίχτερ
Κλιμακώνεται η ένταση στη Συρία μετά από ισραηλινή επιδρομή κοντά στο προεδρικό μέγαρο στη Δαμασκό