Σε μια εβδομάδα καλύφθηκε σχεδόν η βροχόπτωση του Ιανουαρίου
16:11 - 07 Ιανουαρίου 2020

Ασταμάτητα πέφτουν από την αρχή του χρόνου οι βροχές σε ολόκληρη την Κύπρο, με αποτέλεσμα μέσα σε μια εβδομάδα να έχει φθάσει το 91% της κανονικής.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Λαμβάνουν μέτρα για την υπερχείλιση του φράγματος του Κούρη
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, από την 1η Οκτωβρίου μέχρι το πρωί της 7ης Ιανουαρίου 2020, η συνολική βροχόπτωση ανήλθε στα 377,7 χιλιοστά και αντιστοιχεί στο 128% της κανονικής ποσότητας βροχόπτωσης για την ίδια περίοδο.Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία, η ολική ποσότητα βροχόπτωσης από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι το πρωί της 7ης Ιανουαρίου 2020 ανήλθε στα 93,3 χιλιοστά ή 91% σε σχέση με την κανονική ποσότητα του μήνα, ενώ η ποσότητα βροχόπτωσης του τελευταίου τετραημέρου ανήλθε στα 69 χιλιοστά.
Η μεγαλύτερη ποσότητα βροχόπτωσης από την 1η Ιανουαρίου μέχρι σήμερα σημειώθηκε στην περιοχή Πλατάνια με 266,4 χιλιοστά που αντιστοιχεί στο 141% της κανονικής βροχόπτωσης για την περιοχή. Ακολουθούν ο Σαϊττάς με 177,1 χιλιοστά βροχόπτωσης (122% της κανονικής), το Γεφύρι Παναγιάς με 92,9 χιλιοστά (119% της κανονικής) και το Κελλάκι με 136,9 χιλιοστά (118% της κανονικής).
Φουσκώνουν τα φράγματα
Εντυπωσιακές είναι και οι ροές στα φράγματα, με αποτέλεσμα να υπερχειλίσουν ήδη επτά από τα συνολικά δεκαέξι που υπάρχουν σε όλο το νησί. Πρόκειται για τα φράγματα Καλαβασού, Αρμίνου, Ασπρόκρεμμου, Πωμού, Αργάκας, Καλοπαναγιώτη και Ξυλιάτου.
Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα φράγματα, ο Κούρης, το μεγαλύτερο φράγμα της Κύπρου, βρίσκεται στο 96,6% της πληρότητας και αναμένεται να φθάσει στην υπερχειλίσει.
Κοντά στην υπερχείλιση είναι και τα φράγματα Ευρέτου και Πολεμιδιών.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
- Υπερχείλισε και το φράγμα της Κανναβιού στην Πάφο
- ΒΙΝΤΕΟ: Υπερχείλισε ο Πεδιαίος στον Στρόβολο-Έκλεισε ο δρόμος