Η μισή Αυστραλία φλέγεται και η άλλη μισή απειλείται από κυκλώνα

Κυκλώνας ενισχύεται σήμερα στα ανοικτά της βορειοδυτικής Αυστραλίας, απειλώντας την πόλη Μπρουμ με καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις και με ανέμους που μπορεί να φθάνουν ακόμη και τα 125 χιλιόμετρα την ώρα, προειδοποίησε η αυστραλιανή μετεωρολογική υπηρεσία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ο πορτοκαλί ουρανός στην Αυστραλία και ο χορός ανακούφισης των πυροσβεστών (pics-vid)

Η τροπική καταιγίδα αυτή δεν αναμένεται να έχει κάποια επίπτωση στις καταστροφικές πυρκαγιές που μαίνονται στην Αυστραλία εδώ και μήνες, αλλά εντοπίζονται κυρίως στο νοτιοανατολικό τμήμα της αχανούς νήσου-ηπείρου.

Η τροπική καταιγίδα Μπλέικ έγινε πλέον κυκλώνας κατηγορίας 1, με ριπές ανέμου ταχύτητας έως και 75 χιλιομέτρων την ώρα. Αναμένεται να ενισχυθεί στην κατηγορία 2 αύριο Τρίτη, όταν θα περάσει ξυστά από την Μπρουμ, πόλη 14.000 κατοίκων.
 
Η μετεωρολογική υπηρεσία προέτρεψε τον πληθυσμό να οργανωθεί ενόψει της έλευσης του κυκλώνα, προετοιμάζοντας κιτ με είδη πρώτης ανάγκης, φακούς, ραδιόφωνα, μπαταρίες, τρόφιμα και νερό.
 
Η καταιγίδα αναμένεται να προκαλέσει σφοδρές βροχοπτώσεις. Οι αρχές φοβούνται πλημμύρες στις «παραθαλάσσιες ζώνες των περιοχών του Δυτικού Κίμπερλι και του Ανατολικού Πιλμπάρα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πυροσβέστης από την Αυστραλία πεθαίνει και ο 19 μηνών γιος του παρασημοφορείται για εκείνον (pics)

Πύρινη κόλαση δίχως τέλος
Την ίδια ώρα, οι πυρκαγιές έχουν σαρώσει ολόκληρες περιοχές, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον 24 ανθρώπων έως τώρα, ενώ σε μισό δισεκατομμύριο φτάνει ο αριθμός των ζώων που έχουν επηρεαστεί από τις πυρκαγιές που μαίνονται από τον περασμένο Σεπτέμβριο -και όχι που είναι νεκρά, παρά τις σχετικές αναφορές στον Τύπο.
Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, τα οποία καταστράφηκαν ολοσχερώς από τις φονικές πυρκαγιές που μαστίζουν την περιοχή της Νέας Νότιας Ουαλίας.

Η οικολογική καταστροφή που συντελείται είναι ανυπολόγιστη, ενώ η πανίδα του τόπου οδηγείται σχεδόν σε αφανισμό. Σπαρακτικές εικόνες περιγράφονται στο Kangaroo Island, όπου κτηνοτρόφοι πυροβολούν και σκοτώνουν κάποια από τα πρόβατά τους, που τραυματίστηκαν σοβαρά από τις πυρκαγιές, προκειμένου να τα γλιτώσουν από τον αβάσταχτο πόνο που τα περιμένει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πύρινη κόλαση δίχως τέλος στην Αυστραλία-Ο καιρός εχθρός των Πυροσβεστών

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας «The Guardian», το ομώνυμο πάρκο άγριας ζωής απευθύνει έκκληση για βοήθεια, καθώς δεκάδες κοάλα μεταφέρθηκαν για περίθαλψη στις εγκαταστάσεις του, τα περισσότερα από αυτά με σοβαρότατα εγκαύματα.

Οι ανησυχητικές εικόνες τραυματιών ή νεκρών αυστραλιανών ιθαγενών ζώων -συμπεριλαμβανομένων των κοάλα και των καγκουρό- έχουν «πλημμυρίσει» τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς οι πυρκαγιές σαρώνουν τη νοτιοανατολική Αυστραλία, καταστρέφοντας τεράστιες εκτάσεις γης και σπιτιών.

Δειτε Επισης

Το Κατάρ καταδικάζει την ιρανική επίθεση σε αμερικανική βάση και καλεί σε διπλωματική αποκλιμάκωση
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που ιρανικός πύραυλος χτυπά πολυκατοικία στην Μπερ Σεβά
Ποια είναι η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο χωρίς να κληρονομήσει τίποτα
Είκοσι ένας νεκροί σε ισραηλινά πυρά κοντά σε κέντρο διανομής βοήθειας στη Γάζα
Νετανιάχου: Το Ισραήλ συμφώνησε με την πρόταση Τραμπ για εκεχειρία με το Ιράν
Μήνυμα Τραμπ σε Ιράν και Ισραήλ-«Η εκεχειρία είναι σε ισχύ, μην την παραβιάσετε»
Τέσσερεις νεκροί στο Ισραήλ μετά από μπαράζ ιρανικών πυραύλων, παρά την κατάπαυση πυρός
Μαρτυρία για την τρομοκρατική στη Δαμασκό-«Μόλις τελειώσαμε την προσευχή, άνοιξε πυρ εναντίον και ανατινάχθηκε»
LIVΕ: Δυσαρεστημένος ο Τραμπ για την παραβίαση εκεχειρίας-«Το Ιράν δεν θα μπορέσει ποτέ ξανά να αναπτύξει πυρηνικό πρόγραμμα»
Ο Τραμπ ανακοίνωσε πλήρη κατάπαυση του πυρός μεταξύ Ισραήλ και Ιράν-«Νικήτριες και οι δύο χώρες»