Η βασίλισσα του FA Cup επιστρέφει

Η Άρσεναλ υποδέχεται την Λιντς (6/1, 21:56) και παρά την προβληματική σεζόν που διανύει, μπορεί να καυχιέται ως η πολυνίκης του FA Cup και κυρίαρχος της περασμένης δεκαετίας με τρεις κατακτήσεις.

Μπορεί η Premier League να είναι η διοργάνωση με την μεγαλύτερη προβολή και δυναμική στην Αγγλία και την Ευρώπη, όμως, η αίγλη που κατέχει το FA Cup παραμένει αναλλοίωτη στο χρόνο.

Για την Άρσεναλ, αυτή η πραγματικότητα λειτουργεί ευεργετικά, καθώς μέσα στην αρνητική αγωνιστική περίοδο που διανύει, πιθανόν το Κύπελλο να την επηρεάσει, με τον ιδιαίτερο τρόπο που προστάζει το status του Νο1 στον θεσμό.

Οι Κανονιέρηδες εκκινούν το φετινό τους ταξίδι στην διοργάνωση απέναντι στην Λιντς (6/1, 21:56) και παραμένουν οι πολυνίκεις σε Κύπελλα Αγγλίας με 13 κατακτήσεις, ενώ έχουν διατηρήσει την εποχή κυριαρχίας τους και στο πρόσφατο παρελθόν.

Επί ημερών Αρσέν Βενγκέρ, η Άρσεναλ σήκωσε πάνω από τα μισά της τρόπαια, αναδείχθηκε κυπελλούχος τις χρονιές 1998, 2002, 2003, 2005 καθώς και τρεις φορές στην δεκαετία που μας πέρασε (2014, 2015, 2017), περισσότερες από κάθε άλλον σύλλογο στο Νησί.

Μάλιστα, στις back-to-back κατακτήσεις της προηγούμενης επταετίας, ήταν μέλος ως παίκτης ο Μικέλ Αρτέτα, ο νεοφερμένος εδώ και μερικές εβδομάδες προπονητής των Λονδρέζων.

Πηγή: gazzetta.gr

Δειτε Επισης

«Αποτράπηκε επίθεση του Ιράν σε Ισραηλινούς στην Κύπρο»-Οι αναφορές του Ισραηλινού ΥΠΕΞ
Με την ψηφοφορία για τη νέα Κεντρική Επιτροπή έκλεισε η δεύτερη μέρα Συνεδρίου του ΑΚΕΛ
Χούθι: Θα χτυπήσουμε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα εάν οι ΗΠΑ εμπλακούν στον πόλεμο κατά του Ιράν
Γάλλοι επιστήμονες ανακάλυψαν νέα ομάδα αίματος σε γυναίκα από τη Γουαδελούπη
Αγνοείται κολυμβητής στην παραλία του Παντελεήμονα στην Πιερία
Στο νοσοκομείο με κρανιοεγκεφαλική αιμορραγία πεντάχρονο αγοράκι που έπεσε από μπαλκόνι στη Λάρισα
«Αλλάξτε τους κωδικούς σας τώρα!» λένε οι ειδικοί μετά τη διαρροή σε πλατφόρμες, όπως Apple, Facebook και Google
Ώρες αγωνίας για 16χρονη που απουσιάζει από το χώρο διαμονής της
ΒΙΝΤΕΟ: Συνετρίβη αερόστατο στη Βραζιλία-Τουλάχιστον οκτώ νεκροί
Άνδρας επιτέθηκε και κτύπησε υπάλληλο του Δήμου Παραλιμνίου γιατί του μετακίνησε τις πετσέτες από ξαπλώστρα