Παραβίαση του ελληνικού εναέριου χώρου από τουρκικά F-16 ανήμερα των Θεοφανείων

Ακόμα και την ημέρα των Θεοφανείων συνέχισαν τις προκλητικές ενέργειες τους οι Τούρκοι στον ελληνικό εναέριο χώρο.
 
Δύο τουρκικά F-16 προχώρησαν σήμερα σε μια παραβίαση του ελληνικού εναέριου χώρου και σε μια παράβαση των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών αδιαφορώντας πλήρως για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης που έχουν υπογράψει οι δύο χώρες για τον σεβασμό και την αποφυγή στρατιωτικών ενεργειών στις μεγάλες εθνικές και θρησκευτικές εορτές.
 
Να σημειωθεί ότι η προκλητική ενέργεια από την τουρκική πολεμική αεροπορία σημειώθηκε λίγες ώρες μετά τις νέες δηλώσεις Ερντογάν για την αποστολή στρατευμάτων στη Λιβύη και την επισήμανση του ότι «Τα σχέδια των Ελλήνων και των Ελληνοκυπρίων να μας φυλακίσουν στην Ανατολική Μεσόγειο έχουν αποτύχει».
 
Η πτήση των τουρκικών F-16 έγινε στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο και σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.
 
Πηγή: Πρώτο Θέμα
 

Δειτε Επισης

Εντοπίστηκε σε ξενοδοχείο στην Αθήνα η Μουρτζούκου-Δεν γνώριζε για το ένταλμα σύλληψης
Συγκλονιστική διάσωση στο Παρίσι-Άνδρας έσωσε οικογένεια από διαμέρισμα που φλεγόταν
Βλέπει ανάγκη αναζωογόνησης της ιστορικής σχέσης με την Κένυα ο ΥΠΕΞ-Συναντήθηκε με τον ομόλογό του
Προανήγγειλε δημιουργία Εθνικού Κέντρου Κλινικής Tεκμηρίωσης ο Δαμιανός-Βρίσκεται στο τελικό στάδιο
Πρόταση μομφής κατά Φον Ντερ Λάιεν-Καταγγέλλει τους «εξτρεμιστές, αντιεμβολιαστές και θαυμαστές του Πούτιν»
Τραγωδία με δύο νεκρούς 16χρονους στην Ελλάδα-Είχαν εξαφανιστεί, εντοπίστηκαν σε κοίτη ποταμού
Επιδιώκει οικονομική σύσφιξη σχέσεων με το Αζερμπαϊτζάν ο Ερσίν Τατάρ
Πυρά Σπάβο σε Αστυνομία και Εισαγγελία για τις δύο καταδίκες από το ΕΔΑΔ-«Παραβίασαν τα δικαιώματα των θυμάτων»
Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου για τη δολοφονία των βρεφών στην Αμαλιάδα
Διαχειρίσιμη φωτιά στην Πάφο, κατέκαψε ενάμιση τετραγωνικό χιλιόμετρο-Ενδεχομένως να ξεκίνησε από τον δρόμο