Να σταματήσει η κλιμάκωση των εντάσεων ζητά ο Αντόνιο Γκουτέρες

Ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες προειδοποίησε σήμερα για "τις γεωπολιτικές εντάσεις που βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδό τους αυτό τον αιώνα" και κάλεσε τους ηγέτες του κόσμου να σταματήσουν την κλιμάκωση των εντάσεων, να επιδείξουν τη μέγιστη δυνατή αυτοσυγκράτηση και να ξαναρχίσουν τον διάλογο.
 
Χωρίς να κατονομάσει χώρες, ο Γκουτέρες δήλωσε στους δημοσιογράφους: "Αυτή η πυριτιδαποθήκη των εντάσεων οδηγεί όλο και περισσότερες χώρες να λαμβάνουν απρόβλεπτες αποφάσεις με απρόβλεπτες συνέπειες και με σοβαρό κίνδυνο εσφαλμένου υπολογισμού".
 
Η προειδοποίησή του γίνεται μετά την αμερικανική επιδρομή την Παρασκευή, στην οποία σκοτώθηκε ο πλέον σημαίνων στρατιωτικός του Ιράν, ο στρατηγός Κασέμ Σουλεϊμανί. Η επιδρομή αυτή επιδείνωσε μια κρίση αυξάνοντας τους φόβους για μεγάλη ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή.
 
Πηγή: ΑΠΕ
 

Δειτε Επισης

Εκτός λειτουργίας το αεροδρόμιο της Σαναά μετά τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς-Οι Χούθι απειλούν με απάντηση
Περίπου 30 συλλήψεις σε διαδήλωση υπέρ της Παλαιστίνης σε πανεπιστημιούπολη του Σιατλ
Ανακούφιση μετά το θρίλερ στη Γερμανία-Εξελέγη καγκελάριος ο Μερτς στη δεύτερη ψηφοφορία
Περισσότεροι από 200 Ουκρανοί αιχμάλωτοι πολέμου επέστρεψαν μετά από ανταλλαγή με Ρώσους
ΒΙΝΤΕΟ: Πυκνό σύννεφο σκόνης στο Ιράν ανάγκασε εκατομμύρια πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους
Ισραηλινή επίθεση κοντά στο αεροδρόμιο της Σαναά στην Υεμένη-Προηγήθηκε εντολή εκκένωσης
Δεύτερη ψηφοφορία στη Γερμανία για την εκλογή Μερτς στην καγκελαρία
Απέτυχε να εκλεγεί Καγκελάριος ο Μερτς-Μεγάλη ήττα στην πρώτη ψηφοφορία της γερμανικής βουλής
Αλκατράζ, η θρυλική φυλακή που... λύγισε τον Καπόνε-Μπορεί όντως να την ξανανοίξει ο Τραμπ;
Η Χαμάς εκτιμά ότι οι διαπραγματεύσεις για εκεχειρία στη Γάζα δεν έχουν νόημα σε αυτό το στάδιο