Τουλάχιστον 50 νεκροί σε επίθεση της Μπόκο Χαράμ στο Καμερούν

Αξιωματούχοι της κυβέρνησης του Καμερούν επιβεβαίωσαν ότι τουλάχιστον 50 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε επίθεση που πιστεύεται ότι διαπράχθηκε από την τζιχαντιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ και ανακαλύφθηκε πως έγινε μία εβδομάδα αφότου εκτυλίχθηκαν τα τραγικά γεγονότα.

Ο Αλί Ραμάτ, δήμαρχος της πόλης Νταράκ, στον απώτερο βορρά του Καμερούν, εξήγησε ότι η επίθεση διαπράχθηκε την 22η Δεκεμβρίου και την αποκάλυψε ένας από τους ανθρώπους που επέζησαν.

Η επίθεση διαπράχθηκε στο νησί Νταμπά Λαμί, στη λίμνη Τσαντ.

Οι δράστες «ήρθαν από τον Νίγηρα», είπε ο Ραμάτ. «Όταν έφθασαν, άρπαξαν ένα πλεούμενο που ανήκει σε εμπόρους, που συνήθως πάνε [στο νησί] για να αγοράσουν φρέσκα ψάρια, αλλά έβγαλαν μαχαίρια. Περίπου 50 αλιείς σφαγιάστηκαν», πρόσθεσε.

Ο δήμαρχος είπε πως όταν στελέχη των αρχών έφθασαν επιτόπου, είδαν πτώματα σε αποσύνθεση να επιπλέει.

Τουλάχιστον είκοσι από τα θύματα ήταν υπήκοοι Καμερούν, ενώ τα υπόλοιπα τουλάχιστον τριάντα πολίτες του Τσαντ και του Νίγηρα που ψάρευαν στη λίμνη.

Η περιοχή όπου διαπράχθηκε η επίθεση έχει μετατραπεί σε εστία δράσης τζιχαντιστών, καθώς ο στρατός αδυνατεί να φρουρεί την αχανή έκταση, εξήγησε ο τοπικός αιρετός. «Δεν υπάρχουν στρατιώτες στη συγκεκριμένη ζώνη. Οι επιτιθέμενοι μπορούν να φεύγουν από τον Νίγηρα, να μπαίνουν ελεύθερα στη ζώνη, να διαπράττουν επιθέσεις και να φεύγουν» ανενόχλητοι, πρόσθεσε.

Η Μπόκο Χαράκ δεν ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση μέχρι στιγμής, κάτι που γενικά σπανίως κάνει.

Δειτε Επισης

Απασφάλισε εκ νέου ο Ευσταθίου με καταγγελίες-«Εν θα μου πει εμένα ο Σιζόπουλος αν είμαι ΕΔΕΚίτης»
Ελπίζει σε ανακοινώσεις που θα βοηθήσουν στο Κυπριακό ο Πρόεδρος-«Έχουμε το κλειδί, τη στρατηγική και τον τρόπο»
Απέτυχε να εκλεγεί Καγκελάριος ο Μερτς-Μεγάλη ήττα στην πρώτη ψηφοφορία της γερμανικής βουλής
Αλκατράζ, η θρυλική φυλακή που... λύγισε τον Καπόνε-Μπορεί όντως να την ξανανοίξει ο Τραμπ;
Συνελήφθη ο 18χρονος που καταζητείτο για την επίθεση στην 81χρονη και την κόρη της
LIVE: Δεν άκουσε για αερόσακους ΤΑΚΑΤΑ ο πρώην αν. διευθυντής Π. Ξενοφώντος που υπηρέτησε στο ΤΟΜ
Στη δημοσιότητα η φωτογραφία αναζητούμενου προσώπου για κλοπή
Η Χαμάς εκτιμά ότι οι διαπραγματεύσεις για εκεχειρία στη Γάζα δεν έχουν νόημα σε αυτό το στάδιο
Νέα αναβολή στη δίκη για τη Μονή Αββακούμ-«Η τελευταία» υπέδειξε το Κακουργιοδικείο
Μνημείο αφιερωμένο στους Τάσο Ισαάκ και Σολωμό Σολωμού θα ανεγερθεί στο Παραλίμνι