Μακελειό στη Λιβύη- Είκοσι οκτώ νεκροί σε επιδρομή εναντίον στρατιωτικής σχολής

Τουλάχιστον 28 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν σε αεροπορική επιδρομή που εξαπολύθηκε χθες Σάββατο εναντίον στρατιωτικής σχολής στην Τρίπολη, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της διεθνώς αναγνωρισμένης Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ).

«Αεροπορική επιδρομή εναντίον της στρατιωτικής σχολής της Τρίπολης σκότωσε 28 σπουδαστές και τραυμάτισε δεκάδες άλλους», ανέφερε ο Αμίν αλ Χασέμι, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας.

Η στρατιωτική σχολή βρίσκεται στην Αλ Χάντμπα αλ Χάντρα, προάστιο της λιβυκής πρωτεύουσας, που ελέγχεται από δυνάμεις πιστές στην ΚΕΕ.

Τη στιγμή που έγινε ο βομβαρδισμός, οι σπουδαστές βρίσκονταν παρατεταγμένοι στην τελευταία συγκέντρωση της ημέρας στο μεγαλύτερο προαύλιο της σχολής πριν τους δοθεί το ελεύθερο να διαλυθούν και να πάνε στους θαλάμους, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος.

Το υπουργείο Υγείας της ΚΕΕ απηύθυνε εξάλλου έκκληση για αιμοδοσία στους πολίτες.

Τα νότια προάστια της Τρίπολης έχουν μετατραπεί σε θέατρο σφοδρών μαχών από την 4η Απριλίου, όταν ο στρατάρχης Χαλίφα Χάφταρ, ισχυρός άνδρας της ανατολικής Λιβύης και επικεφαλής του αυτοαποκαλούμενου Λιβυκού Εθνικού Στρατού (ΛΕΣ) διέταξε τις δυνάμεις του να αρχίσουν επιχείρηση ευρείας κλίμακας για να κυριεύσουν την πρωτεύουσα της χώρας, την έδρα της ΚΕΕ που είναι αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ.

Οι δυνάμεις της ΚΕΕ κατηγόρησαν μέσω Facebook τις δυνάμεις του στρατάρχη Χάφταρ για την αεροπορική επιδρομή, ενώ μεταφόρτωσαν φωτογραφίες τραυματιών και θυμάτων.

Ο ΛΕΣ του Χάφταρ δεν έχει μέχρι στιγμής αναλάβει την ευθύνη για το πλήγμα.

Μετά την πτώση του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι το 2011 η Λιβύη σπαράσσεται από αδελφοκτόνες συγκρούσεις. Το τελευταίο διάστημα, έχει μετατραπεί στο αντικείμενο έντονων ανταγωνισμών περιφερειακών δυνάμεων για επιρροή.

Επανειλημμένα, η αποστολή υποστήριξης του ΟΗΕ στη Λιβύη (MANUL) έχει απαιτήσει να μην πλήττονται άμαχοι και πολιτικές υποδομές σε πλήγματα από αέρος, που θεωρεί ότι «μπορεί να αποτελούν εγκλήματα πολέμου».

Από την έναρξη της εφόδου του ΛΕΣ στην Τρίπολη έχουν σκοτωθεί πάνω από 280 άμαχοι, σύμφωνα με τον ΟΗΕ. Έχουν επίσης σκοτωθεί πάνω από 2.000 αντιμαχόμενοι, ενώ τουλάχιστον 146.000 Λίβυοι έχουν εκτοπιστεί, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Δειτε Επισης

Οι δραματικές αλλαγές στο σώμα και το πρόσωπο δύο αστροναυτών της NASA μετά από 286 μέρες στο διάστημα
Θετική, ουσιαστική και ειλικρινή χαρακτήρισε ο Ζελένσκι τη συζήτηση Τραμπ-Η Ουκρανία συμφωνεί στην εκεχειρία
Τελευταία προειδοποίηση του Ισραήλ στην Παλαιστίνη-«Απελευθερώστε τους ομήρους και ξεφορτωθείτε τη Χαμάς»
Ποινή φυλάκισης 49 χρόνων σε 19χρονο που σκότωσε την οικογένειά του και ετοίμαζε μακελειό στο σχολείο του
«Κατά συρροή εγκληματίας» κατηγορείται για τη δολοφονία 27χρονου αθλητικογράφου στη Νέα Ορλεάνη
Συναγερμός στη Βιρτζίνια-Οπλισμένος άνδρας στις εγκαταστάσεις της CIA (vids)
Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός της Σερβίας-Προθεσμία 30 ημερών για νέα κυβέρνηση ή εκλογές
Μία ώρα διήρκησε η τηλεφωνική συνομιλία Τραμπ με Ζελένσκι-«Είμαστε σε καλό δρόμο»
Μπέιμπι σίτερ στη Γερμανία κακοποίησε σχεδόν 1.000 φορές το αγόρι που πρόσεχε
Οι 105 που μαζί με τον Ιμάμογλου συνελήφθησαν για διαφθορά και τρομοκρατία-Δήμαρχοι, επιχειρηματίες κι ένας τραγουδιστής