Αποφασιστικό βήμα εξάδας με σούπερ Κίνγκσλεϊ για τη Νέα Σαλαμίνα

Σ’ ένα αγώνα γεμάτο από θέαμα και συγκινήσεις, η Νέα Σαλαμίνα έκαμψε με δυσκολία την αντίσταση του Εθνικού Άχνας με 3-2 και ανέβηκε στην πρώτη εξάδα της βαθμολογίας με 20 βαθμούς.
 
Πρωταγωνιστής του παιχνιδιού ο Κίνγκσλεϊ με δύο γκολ. Το άλλο γκολ των ερυθρολεύκων πέτυχε ο Λαμπό. Μαρκόφσκι και Κουντόμπιακ τα γκολ των Αχνιωτών, οι οποίοι δεν απέφυγαν την ήττα στο ντεμπούτο του Ντίαν Κλάφουριτς στον πάγκο.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Α΄ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Ο αγώνας στη Λάρνακα άρχισε με τεράστια ευκαιρία για τους γηπεδούχους. Ο Κίνγκσλεϊ Ονουέγκμπου βγήκε μόνος απέναντι στον Μπογκατίνοφ, αλλά το πλασέ του πήγε ψηλά άουτ στο 4’. Ο Εθνικός απάντησε με γκολ στην επόμενη φάση. Ο Μαρκόφσκι μπήκε στην περιοχή από πλάγια θέση, απέφυγε τον προσωπικό του αντίπαλο και με ωραίο πλασέ έβαλε μπροστά την ομάδα του στο σκορ.  Η αντίδραση των ερυθρολεύκων της Αμμοχώστου ήταν άμεση, έχοντας μια καλή ευκαιρία με σουτ του Κορέια στο 14’, το οποίο απέκρουσε ο Μπογκατίνοφ σε κόρνερ. Με την συμπλήρωση του πρώτου 20λεπτου, ο Μαριάνοβιτς έκανε τη σέντρα και ο Κίνγκσλεϊ με κεφαλιά, έστειλε την μπάλα άουτ. Η Νέα Σαλαμίνα εξαργύρωσε την υπεροχή της στο 24’, με ένα πολύ ωραίο γκολ. Ο Μαριάνοβιτς έκανε την ωραία σέντρα από δεξιά και ο Λαμπό με εξαιρετική κεφαλιά, έστειλε την μπάλα στην γωνία του Μπογκατίνοφ, ισοφαρίζοντας το σκορ σε 1-1. Με δράστη τον Νιγηριανό επιθετικό, η ομάδα του Σάββα Πουρσαϊτίδη, πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων μέσα σ΄ ένα δίλεπτο. Στο 41’ με κοντινό πλασέ και στο 43’ με κεφαλιά, σκόραρε δύο τέρματα και έφθασε τα οκτώ στο πρωτάθλημα. Η ομάδα της Άχνας μείωσε στην τελευταία φάση του ημιχρόνου, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Κουντόμπιακ. Το πέναλτι είχε κερδίσει ο Κοστόφσκι μετά από ανατροπή του από τον Κίσσα.

Β΄ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους φιλοξενούμενους, να έχουν την κατοχή της μπάλας και να έχουν την εδαφική υπεροχή. Στο 54’, οι ερυθρόλευκοι προχώρησαν σε αναγκαστική αλλαγή, αφού ο Κίνγκσλεϊ αντιμετώπισε μυϊκό πρόβλημα, μετά από εναέρια σύγκρουσή του με τον Κίσσα και τη θέση του πήρε ο Μαουρίτσιο. Στο 62’, ο Μάριος Ηλία επιχείρησε το σουτ από πλάγια θέση, το οποίο απέκρουσε σταθερά ο Κίσσας. Στο 68’, ο Κορέια βρήκε με πολύ ωραία μπαλιά τον Σίμπσον μέσα στην περιοχή, αλλά ο Άγγλος επιθετικός έστειλε την μπάλα άουτ από πολύ πλεονεκτική θέση. Στο 77’, ο Ελουντού ελίχθηκε ωραία στην περιοχή, αλλά το σουτ του κατέληξε άουτ από την εστία του Μπογκατίνοφ. Στο 89', ο Ιωάννου έκανε την καρφωτή κεφαλιά, όμως η μπάλα έφυγε άουτ από την εστία του Κίσσα.

Στα τελευταία λεπτά, ο Εθνικός τα έδωσε όλα για την ισοφάριση, όμως η Νέα Σαλαμίνα διαχειρίστηκε άψογα το παιχνίδι, κερδίζοντας τρεις πολύτιμους βαθμούς.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Νέα Σαλαμίνα: Κίσσας, Χριστοφόρου, Λαμπότ, Κορέια, Φουστάρ (6’ Ντελγκάδο), Ρομάν, Κωστή, Μαριάνοβιτς, Ελουντού (86' Τισντέλ), Σίμπσον, Κίνγκσλεϊ (54’ Μαουρίσιο)

Εθνικός Άχνας: Μπογκαντίνοφ, Γκολομπάρτ, Μ. Ηλία, Ντεϊβίσον, Λαμπάν, Κουντόμπιακ (79’ Χαραλάμπους), Κοστόφσκι, Χριστοφή, Παπαγεωργίου (60’ Μιγκελίτο), Ιωάννου, Μαρκόφσκι (88' Κονέ)

Σκόρερ: 24’ Λαμπό, 41’, 43’ Κίνγκσλεϊ / 5’ Μαρκόφσκι, 45+2’ Κουντόμπιακ

Κίτρινες: Κωστή, Κίσσας, Μαριάνοβιτς/ Μ. Ηλία

Κόκκινες: -/-

Διαιτητής: Τιμόθεος Χριστοφή

Δειτε Επισης

Οκτώ ημέρες πριν το αίτημα για άδεια του ισοβίτη, εγκρίθηκε από Διεύθυνση με λίστα καλεσμένων 23 άτομα-Νέα στοιχεία στο φως
Η Αστυνομία είναι ένα τεράστιο πρόβλημα που δεν χρειάζεται ο Νίκος Χριστοδουλίδης
Πιέζει ο μη εντοπισμός του ισοβίτη, προσπάθεια... απόδρασης από τις ευθύνες-Στον τοίχο Φιλιππίδης και Παπαθεοδώρου
Σε διαθεσιμότητα και οι επτά της συνοδείας του ισοβίτη-Η πρώτη τοποθέτηση του υπουργού Δικαιοσύνης
Καλούνται στη Βουλή για εξηγήσεις για απόδραση «Kομμωτή» οι αρμόδιοι-Αλυσιδωτές αντιδράσεις
Black jack αποδράσεων με εμπλοκή Αστυνομίας επί θητείας Παπαθεοδώρου-Το πάθημα δεν γίνεται μάθημα
Κάλεσε Αρχηγό και αναπληρωτή Διευθυντή Φυλακών ο Χαρτσιώτης-Θορυβημένο το Προεδρικό για την απόδραση
Πήρε αναβολή η δίκη των Αρχιμανδριτών-Προστέθηκαν νέες κατηγορίες
Ακούει και τον Τατάρ και μετά αποφασίζει τα επόμενα βήματα ο Γενικός Γραμματέας
Οι αστοχίες που πιέζουν την Αστυνομία, τα διαδοχικά μέτωπα και τα... προσκλητήρια του Αρχηγού