Έρχεται από απόψε η «Λυδία», σε επιφυλακή όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες
21:38 - 05 Ιανουαρίου 2020

Από απόψε αναμένεται να δείξει τα δόντια της η «Λυδία», αφού από αργά το βράδυ αναμένονται έντονα καιρικά φαινόμενα.
Ο Διευθυντής της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Κλεάνθης Νικολαΐδης, σε δηλώσεις του στην κρατική τηλεόραση, ανέφερε πως τα φαινόμενα θα ξεκινήσουν από το βράδυ της Κυριακής και αναμένονται να διαρκέσουν μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας, ωστόσο από αύριο το απόγευμα αναμένεται ουσιαστική αλλαγή στο σκηνικό.
«Τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα παρατηρηθούν στα νότια και δυτικά παράλια και σε περιοχές προσκείμενες σε αυτά. Ισχυροί άνεμοι αναμένεται να παρατηρηθούν και στα ορεινά, για αυτό άλλωστε εκδόθηκαν και δύο προειδοποιήσεις», σημείωσε ο κ. Νικολαΐδης.
Πρόσθεσε πως «θα λειτουργήσει κέντρο παροχής πληροφοριών στην Αθαλάσσα, ώστε να υπάρχει καλύτερος συντονισμός και να ενημερώνονται όλες οι υπηρεσίες για τυχόν προβλήματα. Είναι η πρώτη φορά που θα γίνει κάτι τέτοιο».
Ο διευθυντής της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας τόνισε πως η επιδείνωση του καιρού θα είναι σύντομη και μέχρι την Τετάρτη το σύστημα θα αρχίσει να εξασθενεί, ωστόσο ο υδράργυρος αναμένεται να πέσει ακόμη περισσότερο τις επόμενες ημέρες.
«Την Πέμπτη αναμένεται να σημειωθούν χαμηλές θερμοκρασίες και είναι πιθανόν να παρουσιαστεί χιονόπτωση και σε χαμηλότερες περιοχές».
Ο Κλεάνθης Νικολαΐδης απηύθυνε και έκκληση προς όλους του δήμους που θα πραγματοποιήσουν αγιασμό των υδάτων σε θάλασσες και λιμάνια.
«Για τον αγιασμό των υδάτων, καλούμε τους αρμόδιους να κάνουν δεύτερες σκέψεις, ειδικά σε περιοχές που είναι στα νοτιοδυτικά παράλια. Ο καιρός είναι εξελισσόμενος και μάλλον θα δημιουργήσει προβλήματα παρά όφελος», κατέληξε.
