Για πέμπτη χρονιά θα τελεστούν τα Θεοφάνεια στην κατεχόμενη Αμμόχωστο

Στην κατεχόμενη πόλη της Αμμοχώστου θα τελεστεί για πέμπτη χρονιά ο εορτασμός των Θεοφανίων.
 
Σε ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Κωνσταντίας και Αμμοχώστου και της Ομάδας Πρωτοβουλίας «Αμμόχωστος η Πόλη μας» αναφέρεται ότι από τις 07.30 ως τις 10.30 το πρωί θα τελεστεί η Θεία Λειτουργία και ο Μέγας Αγιασμός των Θεοφανίων στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου του Εξορινού στην εντός των τειχών πόλη της Αμμοχώστου. Των ιερών ακολουθιών θα προστεί ο  Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιμανδρίτης Αυγουστίνος Κκαράς.
 
Στη συνέχεια γύρω στις 11.30 το πρωί θα γίνει στην θαλάσσια περιοχή «Γλώσσα», η τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού και ο καθαγιασμός των υδάτων.
 
Για όσους πιστούς επιθυμούν να παρευρεθούν, η μεταφορά θα είναι δωρεάν. Λεωφορεία θα αναχωρήσουν στις 06.30 το πρωί της Δευτέρας από τον Άγιο Γεώργιο Χαβούζας για τις επαρχίες Λεμεσού και Πάφου. Στις επτά το πρωί θα αναχωρήσουν τα λεωφορεία από την Πλατεία Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου, το χώρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στη Λάρνακα και το Κέντρο Χειροτεχνίας στη Λευκωσία.
 
Για κρατήσεις θέσεων στα λεωφορεία για όλες τις πόλεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στην Χρύσω Χατζηδημητρίου στο τηλέφωνο 99587110 μέχρι τις 6 το απόγευμα της Κυριακής.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Iδιαίτερα σημαντική για Κύπρο η Στρατηγική ΕΕ για Ανθεκτικότητα Υδάτων
Καμία ανησυχία στην Κύπρο από τη μετάλλαξη δότη σπέρματος στο Βέλγιο-Πώς λειτουργεί το σύστημα ελέγχου
Προηγείται η ανακουφιστική φροντίδα πριν την ευθανασία-Η ανάγκη για θεσμοθέτηση και ισότιμη πρόσβαση
Στους 39 βαθμούς η θερμοκρασία σήμερα-Σταθερά στα ύψη μέχρι και την Τρίτη
Οι Παγκύπριες Εξετάσεις φανέρωσαν ξανά το πρόβλημα της υπέρογκης ύλης-Καλείται να βρει λύσεις το ΥΠΑΝ
ΥΠΕΣ: Η Κυβέρνηση στηρίζει με δράσεις τον αγροτικό κόσμο
Σε συμμετοχή όλων για επίλυση του υδατικού καλεί η Παναγιώτου
Πρωτοβουλία για ασφάλεια των παιδιών στο διαδίκτυο συνυπέγραψε η Κύπρος
Άρνηση του ψευδοκράτους να δώσει άδεια στο Δήμο Αμμοχώστου για τους εορτασμούς του κατακλυσμού
Γλίτωσαν την ευθανασία οι σκύλοι που επιτέθηκαν σε γυναίκα και παιδιά στη Λεμεσό-Υπό την προστασία φιλοζωικής οργάνωσης