Λαβρόφ για δολοφονία Σουλεϊμανί : «Κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου από τις ΗΠΑ»

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον ιρανό ομόλογό του Μοχάμαντ Τζαβάντ Ζαρίφ χθες σχετικά με τον θάνατο του Κασέμ Σουλεϊμανί, σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Ο Λαβρόφ εξέφρασε τα συλλυπητήριά του» για το γεγονός, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Οι υπουργοί τόνισαν ότι τέτοιες ενέργειες εκ μέρους των Ηνωμένων Πολιτειών αποτελούν κατάφωρη παραβίαση των κανόνων του διεθνούς δικαίου».

Η Κίνα από την πλευρά της κάλεσε σήμερα τις ΗΠΑ «να μην κάνουν κατάχρηση ισχύος».

«Η επικίνδυνη αμερικανική στρατιωτική επιχείρηση παραβιάζει τους θεμελιώδεις διεθνούς κανόνες και θα επιδεινώσει τις περιφερειακές εντάσεις και αναταράξεις», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας Γουάνγκ Γι στον Μοχάμαντ Τζαβάντ Ζαρίφ κατά την διάρκεια τηλεφωνικής τους συνομιλίας, σύμφωνα με ανακοίνωσή του που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών.

Η Κίνα «είναι αντίθετη με την προσφυγή στην βία στις διεθνείς σχέσεις. Τα στρατιωτικά μέσα όπως και η ακραία πίεση είναι καταδικασμένα σε αποτυχία», αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση του Γουάνγκ Γι .

Από το Παρίσι, ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν-Ιβ Λεντριάν δήλωσε ότι συζήτησε την κατάσταση στην Μέση Ανατολή με τους γερμανό και κινέζο ομολόγους του Χάικο Μάας και Γουάνγκ Γι και ότι και οι τρεις συμφώνησαν για την ανάγκη αποφυγής κλιμάκωσης της έντασης.

«Ολοι επισημάναμε ότι συμφωνούμε ως προς την σημασία της διαφύλαξης της σταθερότητας και της κυριαρχίας του Ιράκ και ολόκληρης της περιοχής γενικά, καθώς και για την ανάγκη αποφυγής κάθε νέας παραβίασης της Συμφωνίας της Βιένης εκ μέρους του Ιράν», πρόσθεσε ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας.

Πηγή:Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Απέτυχε να εκλεγεί Καγκελάριος ο Μερτς-Μεγάλη ήττα στην πρώτη ψηφοφορία της γερμανικής βουλής
Αλκατράζ, η θρυλική φυλακή που... λύγισε τον Καπόνε-Μπορεί όντως να την ξανανοίξει ο Τραμπ;
Η Χαμάς εκτιμά ότι οι διαπραγματεύσεις για εκεχειρία στη Γάζα δεν έχουν νόημα σε αυτό το στάδιο
Νέα κλιμάκωση του πολέμου στο Σουδάν μετά τις επιθέσεις σε αποθήκες καυσίμων-Θορυβημένος ο Γκουτέρες
Αρχίζει η διαδικασία εκλογής του νέου Πάπα-Τα πέντε φαβορί για τη διαδοχή
Στο στόχαστρο drones Ουκρανίας για δεύτερη συνεχόμενη νύχτα η Μόσχα
Έναρξη εργασιών για σύστημα παρακολούθησης της Αν. Μεσογείου ανακοίνωσε ο Ουράλογλου
ΒΙΝΤΕΟ: Μπαράζ βομβαρδισμών στο λιμάνι της Υεμένης-Επιδρομές του Ισραήλ σε συντονισμό με τις ΗΠΑ
Επικοινωνία Τραμπ με Ερντογάν-«Ανυπομονώ να τελειώσουμε τον γελοίο πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας»
Χάος στον σιδηρόδρομο της Ισπανίας-Έκλεψαν καλώδια, εγκλωβίστηκαν άνθρωποι στα τρένα όλη τη νύχτα