Σε συναγερμό οι Αρχές για την κακοκαιρία-Ζήτησε αυξημένη επιφυλακή ο ΥΠΕΣ

Οδηγίες για αυξημένη επιφυλακή των συνεργείων των Επαρχιακών Διοικήσεων σε Λάρνακα και Λεμεσό, λόγω του καιρού, έδωσε ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σε επιφυλακή ο Δήμος Λάρνακας ενόψει των ακραίων καιρικών φαινομένων
 
Σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, ο κ. Νουρής έγραψε ότι «λειτουργώντας προληπτικά για την αντιμετώπιση των έντονων καιρικών φαινομένων δόθηκαν οδηγίες για αυξημένη επιφυλακή των συνεργείων των Επαρχιακών Διοικήσεων σε Λάρνακα και Λεμεσό».
 
Πάντως, σύμφωνα με την πρόβλεψη της Μετερολογικής Υπηρεσίας, η κακοκαιρία θα χτυπήσει την Κύπρο από τη Δευτέρα ανήμερα Θεοφανείων, με ισχυρούς ανέμους και καταιγίδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έκτακτα μέτρα από το Δήμο Λεμεσού για τις έντονες βροχοπτώσεις

Η πρόβλεψη της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας
 
Ασθενής χαμηλή πίεση εγκαθίσταται στην περιοχή ενώ τη Δευτέρα βαρομετρικό χαμηλό αρχίζει να μας επηρεάζει. Απόψε ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα μερικώς συννεφιασμένος με το ενδεχόμενο αρχικά να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα παράλια.
 
Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί ασθενείς, 3 μποφόρ, και αρχικά παροδικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 στα παράλια και γύρω στους μηδέν βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά θα επικρατεί παγετός.
 
Αύριο ο καιρός θα είναι γενικά κυρίως αίθριος ωστόσο παροδικά θα εμφανίζονται αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως δυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, και η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 18 στα παράλια και στους 7 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
 
Αύριο βράδυ ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος ωστόσο, μετά τα μεσάνυχτα και προς τις πρώτες πρωινές ώρες, αυξημένες νεφώσεις πιθανό να δώσουν τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες καθώς και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί ως νότιοι αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, και αργότερα μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά λίγο ταραγμένη για να καταστεί αργότερα λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη.
 
Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος με βροχές, καταιγίδες, χιονόπτωση στα ορεινά και πολύ ισχυρούς μέχρι σφοδρούς ανέμους.
 
Την Τρίτη ο καιρός θα συνεχίσει να είναι συννεφιασμένος με βροχές, καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά και ισχυρούς μέχρι πολύ ισχυρούς ανέμους.
 
Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες, χιονιά στα ορεινά, ενώ σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κατά το τριήμερο για να κυμανθεί πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.
 
Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 53 εκατοστά.

Δειτε Επισης

Iδιαίτερα σημαντική για Κύπρο η Στρατηγική ΕΕ για Ανθεκτικότητα Υδάτων
Καλοκαιρινή καταιγίδα στο μενού του καιρού-Στους 38 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Καμία ανησυχία στην Κύπρο από τη μετάλλαξη δότη σπέρματος στο Βέλγιο-Πώς λειτουργεί το σύστημα ελέγχου
Προηγείται η ανακουφιστική φροντίδα πριν την ευθανασία-Η ανάγκη για θεσμοθέτηση και ισότιμη πρόσβαση
Στους 39 βαθμούς η θερμοκρασία σήμερα-Σταθερά στα ύψη μέχρι και την Τρίτη
Οι Παγκύπριες Εξετάσεις φανέρωσαν ξανά το πρόβλημα της υπέρογκης ύλης-Καλείται να βρει λύσεις το ΥΠΑΝ
ΥΠΕΣ: Η Κυβέρνηση στηρίζει με δράσεις τον αγροτικό κόσμο
Σε συμμετοχή όλων για επίλυση του υδατικού καλεί η Παναγιώτου
Πρωτοβουλία για ασφάλεια των παιδιών στο διαδίκτυο συνυπέγραψε η Κύπρος
Άρνηση του ψευδοκράτους να δώσει άδεια στο Δήμο Αμμοχώστου για τους εορτασμούς του κατακλυσμού