Επέστρεψε το τσουχτερό κρύο και οι άνεμοι

Η χαμηλή πίεση, με κέντρο την βορειοδυτική Συρία, που επηρεάζει την περιοχή, υποχωρεί γρήγορα και ασθενής ψηλή πίεση εγκαθίσταται στην περιοχή.
 
Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά το πρωί τοπικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, καθώς και τοπική παροδική χιονόπτωση, κυρίως στα ψηλότερα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και τοπικά, στα δυτικά και τα βόρεια παράλια, πολύ ισχυροί μέχρι σφοδροί, 6 με 7 μποφόρ, για να καταστούν σύντομα βορειοδυτικοί ως βόρειοι, ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, και παροδικά κατά τόπους, στα δυτικά, τα βόρεια και τα ανατολικά παράλια, μέχρι σφοδροί, 6 με 7 μποφόρ.
 
Αργά το απόγευμα αναμένεται εξασθένηση των ανέμων. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη μέχρι κυματώδης, στα νότια και τοπικά στα ανατολικά, αλλά στα υπόλοιπα παράλια κυματώδης μέχρι πολύ κυματώδης, με σταδιακή υποχώρηση από αργά το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 14 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 16 στα παράλια και γύρω στους 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
 
Το πρωί θα υπάρχει παγετός, στα ορεινά και τοπικά στα ημιορεινά, ενώ στα ψηλότερα ορεινά θα διατηρηθεί τοπικά ο παγετός και αργότερα.
 
Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοδυτικοί ως βόρειοι, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ αλλά στα ανατολικά μέχρι ισχυροί, 5 μποφόρ, για να καταστούν σύντομα νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς ως μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και τοπικά στα παράλια μέτριοι, 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη, στα νότια και ταραγμένη στα υπόλοιπα παράλια. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 4 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 7 στα παράλια και γύρω στους πλην τρεις βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και τοπικά στα ημιορεινά θα σχηματιστεί παγετός.
 
Το Σάββατο και την Κυριακή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά τοπικά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις, που στα δυτικά και τα βόρεια πιθανό να δώσουν τοπικά ελαφρές βροχές ή και παροδικά χιονόνερο, στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους.
 
Την Δευτέρα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος, με πιθανότητα μεμονωμένων βροχών, καθώς και παροδικά χιονόνερο, στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους.
 
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο το Σάββατο και μη αξιόλογη μεταβολή, την Κυριακή και την Δευτέρα, για να κυμανθεί λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.
 
Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 72 εκατοστά.
 

Η κατάσταση του οδικού δικτύου
Διάφορα προβλήματα σημειώνονται στα ορεινά, λόγω των καιρικών συνθηκών και η Αστυνομία καλεί τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.
 
Σε αστυνομική ανακοίνωση αναφέρεται ότι σε δρόμους έχουν σημειωθεί και κατολισθήσεις πετρών. Οι δρόμοι είναι:
Κακοπετριάς-Pinewood-Πεδουλά
Πλατρών-Τροοδίτισσας
Πεδουλά-Κύκκου και
Προδρόμου-Τροοδίτισσας
 
Λόγω παγετού, οι δρόμοι στα ορεινά είναι ολισθηροί. Ανοικτοί μόνο για οχήματα με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες είναι οι δρόμοι Πλατρών, Προδρόμου και Καρβουνά.
 
Καλούνται όσοι διακινούνται στα ορεινά να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να οδηγούν με χαμηλή, ασφαλή ταχύτητα και να διατηρούν απόσταση ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα.
 
Επισημαίνεται ότι η κατάσταση στο οδικό δίκτυο στα ορεινά είναι μεταβαλλόμενη λόγω των χειμερινών συνθηκών που επικρατούν και προτρέπεται το κοινό να ενημερώνεται για την κατάσταση του οδικού δικτύου μέσω της εφαρμογής - application "Αστυνομία Κύπρου" ή μέσω της ιστοσελίδας της Αστυνομίας www.cypruspolicenews.com, στην κατηγορία "Οδικό Δίκτυο".

Δειτε Επισης

Ο Ρόμπερτ Φ. Πρεβόστ είναι ο νέος Πάπας, διάδοχος του Φραγκίσκου
Επέκταση θερινού σχολείου στα ειδικά σχολεία ψήφισε η Βουλή
Λευκός καπνός στην Καπέλα Σιξτίνα-Εξελέγη νέος Πάπας στην τέταρτη ψηφοφορία
Πράσινο Βουλής για επέκταση στους 12 μήνες του δικαιώματος διακοπής εργασίας από μητέρες
Μαρτυρία κάρφωσε 47χρονο σχετικά με την πυρκαγιά σε αποθήκη στο Ζακάκι
Ο Τραμπ ανακοίνωσε εμπορική συμφωνία ΗΠΑ με Βρετανία-Ποια προϊόντα εξαιρούνται από τους δασμούς
Νίκο Χριστοδουλίδη, Αννίτα Δημητρίου και νεολαία της Κύπρου θα συναντήσει το Σάββατο η Μέτσολα
Χάος στα συνεργεία για ταχογράφους φορτηγών και λεωφορείων-Εξετάζει αλλαγές το ΤΟΜ
Εξάμηνη καθυστέρηση στην επέκταση και ανακαίνιση της εντατικής νεογνών στο Μακάρειο-Αγανάκτηση από την Επ. Υγείας
Μίλησε ενώπιον της Βουλής ο Τασούλας-Χαρακτήρισε παράνομη την προσπάθεια εκτροχιασμού από τα ψηφίσματα του ΟΗΕ