Στο τέλος του 2019 εκκρεμούσαν 59.800 προσφυγές στο ΕΔΑΔ

Με βάση την ετήσια έκθεση του για το 2019, πού έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Στρασβούργου, στο τέλος του προηγούμενου χρόνου, εκκρεμούσαν ενώπιον του 59.800 προσφυγές.

Η πλειονότητα των εκκρεμών αυτών των προσφυγών ήταν κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας (25,2%), Τουρκίας (15,5%),  Ουκρανίας (14,8%), Ρουμανίας (13,2%) και  Ιταλίας (5,1%).

Τα στατιστικά στοιχεία του 2019 δείχνουν ότι, ο αριθμός των νέων υποθέσεων αυξήθηκε λόγω της αύξησης του αριθμού των νέων προσφυγών κατά της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, της Ρωσικής Ομοσπονδίας, της Τουρκίας και της Ουκρανίας.

Κατά τη διάρκεια του έτους, το Δικαστήριο εξέδωσε 884 αποφάσεις ενώ, 38.480 είτε κρίθηκαν απαράδεκτες, είτε σβήστηκαν από τους καταλόγους, από έναν ή τρεις δικαστές.

 Ο Πρόεδρος του ΕΔΑΔ, Λίνος-Αλέξανδρος Σισιλιάνος, δήλωσε πως η έκθεση αντικατοπτρίζει τα σημαντικά γεγονότα που σημειώθηκαν το 2019. Το 2019 επεκτάθηκε και η συνεργασία του ΕΔΑΔ με 86 ανώτερα δικαστήρια από 39 χώρες. Οι διμερείς ανταλλαγές με αυτά τα ανώτερα δικαστήρια ήταν πολυάριθμες. Ο διάλογος συνεχίστηκε με το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τέλος, αντιπροσωπεία του ΕΔΑΔ παρακολούθησε το πρώτο Φόρουμ Περιφερειακών Δικαστηρίων, στο οποίο συμμετείχαν τα τρία Δικαστήρια Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το Διαμερικανικό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το Αφρικανικό Δικαστήριο Ανθρώπου και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Ο Πρόεδρος Sicilianos τόνισε: "Θεωρώ ότι ο εν εξελίξει διάλογος μεταξύ του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και των προαναφερθέντων  ήταν πραγματικά το κύριο επίτευγμα του έτους 2019. Ελπίζω ότι αυτός ο απολύτως ζωτικός διάλογος θα επεκταθεί κατά τους μήνες και τα επόμενα χρόνια. "

Δειτε Επισης

Από τις βόμβες στη διπλωματία-Τι συζητούν ΗΠΑ και Ιράν πίσω από κλειστές πόρτες για ένα πυρηνικό deal
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καλεί το Ισραήλ να συμμορφωθεί πλήρως με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο
Νετανιάχου: Η νίκη επί του Ιράν συνιστά ευκαιρία για διεύρυνση των ειρηνευτικών συμφωνιών του Ισραήλ
Συνελήφθη ο διαβόητος ναρκέμπορος «El Fito»-Είχε διατάξει τη δολοφονία προεδρικού υποψηφίου το 2023
Μετά το Ιράν, Τραμπ και Νετανιάχου συμφώνησαν να τελειώσουν και τον πόλεμο στη Γάζα σε δύο εβδομάδες
Μειώνεται το κόστος διέλευσης από τον Κόλπο ενώ διατηρείται η εκεχειρία Ισραήλ-Ιράν
Financial Times: Ευρωπαϊκές Κυβερνήσεις πιστεύουν ότι το Ιράν μετέφερε ουράνιο από το Φορντό πριν τα πλήγματα
Σε ύψιστο συναγερμό οι ιρανικές υπηρεσίες Πληροφοριών παρά την εκεχειρία
Μίλησε με τον Τραμπ για τα F-35 ο Ερντογάν-Ξεκίνησαν τεχνικές συζητήσεις
Mήνυμα νίκης από Χαμενεΐ μετά την εκεχειρία-«Οι ΗΠΑ δεν πέτυχαν τίποτα από τον πόλεμο, νίκη του ιρανικού λαού»