Παρέδωσε το πόρισμα για τον Μεταξά ο Πασχαλίδης-Από την επιτροπή στον Γενικό Εισαγγελέα

Ολοκλήρωσε τη μελέτη του πορίσματος των ποινικών ανακριτών, αναφορικά με τους χειρισμούς της Αστυνομίας για τα ελλείποντα πρόσωπα, στην υπόθεση του κατά συρροή δολοφόνου Νίκου Μεταξά, ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας Ανδρέας Πασχαλίδης.

Ο κ. Πασχαλίδης κατέθεσε στην επιτροπή τις εισηγήσεις του, επί του πορίσματος των τεσσάρων ανεξάρτητων ποινικών ανακριτών και οι οποίες θα εξεταστούν από τα μέλη της επιτροπής.

Ακολούθως εντός της επόμενης εβδομάδας τα μέλη της επιτροπής θα τοποθετηθούν επί των εισηγήσεων του κ. Πασχαλίδη. Σε περίπτωση που διαφωνήσουν με κάποιες από τις εισηγήσεις, στη συνέχεια ενδεχομένως να χρειαστεί νέα συνεδρία.
Σε αντίθετη περίπτωση, το πόρισμα με τις εισηγήσεις τόσο των ανακριτών, όσο και του κ. Πασχαλίδη, θα παραδοθούν στον Γενικό Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη, ο οποίος έχει τον τελικό λόγο.

Ο κ. Πασχαλίδης ξεκαθάρισε πως απαγορεύεται η δημοσίευση της της έκθεσης.

Υπενθυμίζεται ότι το πόρισμα των ποινικών ανακριτών, το οποίο αριθμεί περί των 445 σελίδων, επιδόθηκε στον Πρόεδρο της Αρχής στις 20/12/2019.

Σημειώνεται ότι η ομάδα των ανεξάρτητων ποινικών ανακριτών, που διορίστηκε από την Ανεξάρτητη Αρχή αποτελείτο από τέσσερις ποινικούς ανακριτές για τη διεξαγωγή ποινικής και πειθαρχικής ανάκρισης, που είχε ως σκοπό να καταδειχθεί ποιοι ενεπλάκησαν και ποιο ρόλο διαδραμάτισαν στην υπόθεση κι αν επέδειξαν και σε ποιο βαθμό ολιγωρία κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

Τα τέσσερα μέλη ήταν οι δικηγόροι Άθως Κανναουρίδης, Χριστίνα Σκουλιά, Λεωνίδας Χατζηπέτρου και Ευανθία Χαραλάμπους, οι οποίοι διεξήγαγαν τις σχετικές έρευνες υπό την καθοδήγηση του Προέδρου της Αρχής Ανδρέα Πασχαλίδη.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Δειτε Επισης

Προβλήματα στο οδικό δίκτυο λόγω κατολισθήσεων βράχων
Πάνω από 100 κλήσεις στην Πυροσβεστική για φωτιές σε υποστατικά και υποδομές λόγω των λαμπρατζιών
Κεραυνός προκάλεσε φωτιά στο Δάσος Πάφου
Για οργανωμένη επίθεση κάνει λόγο η Αστυνομία-Αξιολογούνται τεκμήρια για την επίθεση κουκουλοφόρων
Προειδοποιεί για απάτη με παραπλανητικά μηνύματα SMS η Cyta
Δύο συλλήψεις για τη διάρρηξη υποσταθμού της ΑΗΚ στην επαρχία Αμμοχώστου
Στο νοσοκομείο 16χρονος μετά από τροχαίο στην Πάφο-Επέβαινε σε όχημα με οδηγό 15χρονο
Έντονη βροχόπτωση και χαλάζι στον αυτοκινητόδρομο
Επίθεση 70 ατόμων εναντίον οικίας 73χρονου στη Λάρνακα-Έβαλαν φωτιά στην αυλή, έσπασαν τζάμια
Μολότοφ, πέτρες και φωτιές από περίπου 100 κουκουλοφόρους στη Λεμεσό-Επιτέθηκαν σε αστυνομικούς (pic)